Kamakuraan!

Aamu alkoi herätyksellä klo 6.30 ja aamupalapöydässä odotti perinteinen Japanilainen aamupala. Aamupala oli sekä mielenkiintoinen että täyttävä. Aamupalan jälkeen suuntana oli metroasema ja seuraava tunti meni matkaa tehdessä.

Koululle saavuttaessa kokoonnuimme niin kuin edellisinäkin aamuina, mutta tällä kertaa seuraava kohde ei ollut oppitunti vaan Kamakura. Vain suomalaiset oppilaat lähtivät tutkimaan Kamakuraa, joka on historiallinen kaupunki. Siellä oli sekä iso Buddha-patsas että hieno temppeli ja hyvä ravintola, jossa söimme lounasta.
japani29Kamakurassa on tämä kuuluisa suuri Buddha-patsas, jonka sisällekin voi kuulemma mennä. Buddha-patsaan edessä olevassa metalliveistoksessa poltetaan ilmeisesti suitsukkeita.

japani30Lounas syötiin paikallisessa ravintolassa Kamakurassa. Vaikkakin erilaista, ruoka oli hyvää ja saimme vatsat täyteen. Alkuruoaksi tarjottiin misokeittoa, joka on todella suolaista ja ruokajuomana oli joko jäätee tai jääkahvi.

japani31Temppelin portaiden alapäässä oli tämä rakennus, jossa oli käynnissä häät. Temppeliin emme päässeet sisäänkäyntiä pidemmälle, mutta rakennus oli hieno.

Nähtävyyksien jälkeen meille annettiin tunti vapaa-aikaa tuliaisten ja muistojen ostamiseen. Matkamuistokaupat olivat itsessään jo tietynlainen nähtävyys. Jokainen täysin erilainen ja omanlaatuinen, mutta myös ahdas.

Tunnit kuluivat nopeasti ja ennen kuin huomasikaan oltiin taas junassa matkalla takaisin koululle, mistä japanilaiset oppilaat ottivat meidät vastaan ja ohjasivat jo tuttua reittiä Hiyoshin metroasemalle, josta tunnin kotimatka alkoi.

Kotona ehdin vaihtaa vaatteet ja sitten oltiinkin jo menossa syömään. Menimme sushiravintolaan, jossa ruoka liikkui liukuhihnalla ja siitä sitten otettiin oma annos. Ruoka oli todella hyvää ja jälkiruoaksi sain perinteistä vaniljajäätelöä. Koska ravintola sijaitsi Roppongi Hills-tornissa, menimme ylös näköalatasanteelle katsomaan kaupunkia ylhäältä päin. Vaikka Roppongi Hills ei ole lähellekään yhtä korkea kuin Tokyo Sky Tree, olivat näkymät uskomattomat! Ehdottomasti matkan paras päivä tähän mennessä!
img_6456Ylhäältä kaupunki näyttää uskomattomalta varsinkin pimeällä kaikkine valoineen. Kuvassa oikealla oleva torni on Tokyo Tower ja vasemmalla pienenä näkyy yli 600 metrinen Sky Tree.

– Kasper Vienanlinna