FM Cecilia Hindersson blir ny rektor för Arbis kring årsskiftet

Välkommen till Arbis Cecilia Hindersson!

Ledningen för bildningssektorn i Åbo har i dag (19.9.2023) utsett FM Cecilia Hindersson till Arbisrektor efter Sixten Westerby, som efter drygt 10 år på posten går i pension senare i höst. Hindersson jobbar just nu som rektor för det tvåspråkiga Skärgårdens Kombi i Pargas (inklusive de f.d. kommunerna Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö).

Hindersson (f. 1975) bor sedan närmare 30 år i Åbo efter att ha växt upp i Houtskär och Pargas. Sin magistersexamen avlade hon vid ÅA med religionsvetenskap som huvudämne, efter det har hon kompletterat sin utbildning för lärar- och rektorsbehörighet. Innan Hindersson för elva år sedan valdes till rektor för Kombi i Pargas jobbade hon som ämneslärare både i S:t Olofsskolan i Åbo och i Sarlinska högstadiet i Pargas.

Sammanlagt 13 personer sökte rektorsjobbet varav fem är behöriga.

Exakt när Hindersson tillträder som Arbis rektor är inte helt fastslaget. Detta eftersom både Arbis och Hinderssons nuvarande institut Kombi i oktober-december administrativt sett har årets allra brådaste tid då planeringen och marknadsföringen av vårens studieprogram och alla anställningar ska göras på en rätt kort tid vid sidan av att höstens normala verksamhet och arbete rullar på.

Sixten Westerby fortsätter att jobba helt normalt som rektor åtminstone fram till 1.12.2023 och möjligen en tid också efter det om rektorsbytet det kräver.

Grattis Cecilia Hindersson och välkommen till Arbis då det blir dags!