Lucia

Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus …

Tack åk 3, några musikanter från åk 6, Pia, Karina, Nellie och Lotta för en mycket stämningsfull luciamorgon.

 

 

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Lucia

Snö och pulkåkning

Snön faller och marken blir bara vitare och vitare. Nu när det äntligen finns lite snö plockas pulkor och stjärtbräden fram. Tack vare ett halvt rivet kärnhus har vi nu en perfekt liten pulkbacke där vi kan åka lite på rasterna.  Oj vad det är skoj att åka och springa upp igen. Glada miner och glada tjohej hörs i backen. Stora snöbollar rullas ihop och byggs till både snögubbar och hästar eller kanske blir det murar till borgar.

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Snö och pulkåkning

Grattis Finland

           

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Grattis Finland

Musikal för åk 5 och 6

Den 1.12 var vi i åk 5 och 6 och såg Katedralskolans årliga musikal. Årets musikal hette Birks änglar och var skriven av Ofelia Paile. Eleverna hade själv skrivit sångtexterna och gjort koreografierna. Några av sångerna var originaler på engelska men de flesta var översatta till svenska. Musikalen tog ca 45 min.

Musikalen innehöll mycket musik och sång, men det fanns också delar utan. Musikalen hette då alltså Birks änglar oh handlade om ca 7 föräldralösa flickor som hamnat på ett religiöst barnhem. Vissa av flickorna trivdes inte där och försökte rymma från barnhemmet och bryta mot reglerna, men hamnade istället i källaren som straff. De visste inte mera vem de kunde lita på, om ens varandra.

Jag tyckte att musikalen och manuset hade gjorts med omsorg och sångerna och sångarna var väldigt bra. I början hängde jag inte riktigt med, men det blev bättre i slut ändan. Det är alltid trevligt att bli inbjuden på Katedralskolans musikal.

Edith Friis åk 6

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Musikal för åk 5 och 6

Elevrådet säger hej!

Ett nytt elevråd har valts med en elev från varje klass. Vi är 14 elever + Nellie och Jaana som träffas med jämna mellanrum för att diskutera och planera.

Elevrådet består av:

åk 1: Maija & Lilja

åk 2: Marcus & Alissa

åk 3: Hilda, Sienna & Julia

åk 4: Tilda & Jasper

åk 5: Ellen, Filippa & Fia

åk 6: Frida & Casper

I denna grupp finns framtida politiker, lärare, uppfinnare, bankirer, skådespelare, djurläkare, djursköterskor, konstnärer, sjukvårdare, arkitekter och kanske till och med presidenter!

Ett härligt gäng med mycket åsikter och idéer!

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Elevrådet säger hej!

Skräck- och spökhistorier i 4a, huuuu!

Mörkt, kusligt och väldigt stämningsfullt!

Jag tackar för fyra fina veckor i Sirkkala skola. Det har varit trevligt att jobba med er och att få lära känna er. Jag styr nu kosan tillbaka mot Vasa och önskar er en fortsatt trevlig höst och en fridfull väntan på jul. –Jimmy Svartström

 

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Skräck- och spökhistorier i 4a, huuuu!

Finland 100 år

Skolfarfäderna Wiki och Anders håller en presentation om Finland 100 år åt samtliga femmor.

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Finland 100 år

Akrobatiska konster i åk 4

Ivriga elever på gy-timmen idag då akrobatik stod på schemat.

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Akrobatiska konster i åk 4

Trafikjippo

Föräldrarnas årliga trafikjippo ordnades i år fredagen den 3 november. Många föräldrar stod med varningsskyltarna i högsta hugg i morgontrafiken kring skolan.

Eleverna fick Langh Ships äppelreflexer och Fredrik Blomqvist från Powder-Trans höll en uppskattad morgonsamling. Stanna, titta, vinka-kampanjens budskap betonar ögonkontakt med chauffören. Eleverna i åk 1 och 2 fick klättra upp i långtradaren och själva konstatera hur svårt det är att se fotgängare från höga höjder.

Tack alla fina och aktiva föräldrar!

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Trafikjippo

Hjälpare

Uteliv kursen hade besök av Jürgen från Röda korset. Eleverna fick gå en hjälparkurs där de bl.a. lärde sig hur man stoppar en blödning, stabilt sidoläge och hur man ringer efter hjälp. Efteråt belönades de med hjälpar-diplom. 

Publicerat i Yleinen | Kommentarer inaktiverade för Hjälpare