5a – naturskola

Naturskola

Naturskola

Naturskola

Utkikstorn

Idag åkte 5a till Vaarniemi för att ha utedag med Åbolands naturskola. Dagens program handlade om friluftsliv. Eleverna fick koka barrté, klättra upp i utkikstornet och lära sig att tända eld med tändstift. Dessutom hann vi leka lite Stratego innan vi åkte tillbaka till skolan. En härlig dag i en fin skogsmiljö.

Glad Svenska Dagen!

Tack alla fina föräldrar som ställer upp i vått och torrt! Idag var det, för omväxlings skull, en dag som inte föranledde köldskador 😉

Obs! Skola, kör sakta! Obs! Skola, kör sakta! Obs! Skola, kör sakta! Obs! Skola, kör sakta! Obs! Skola, kör sakta!

Tack också för fina reflexer Laura!

Bokmånad

Sirkkala skola deltar i år i Röda korsets kampanj – bokmånad. Eleverna har fått bokpass hem och info till vårdnadshavarna hittar ni på Wilma.

Tanken med bokmånaden är att eleverna ska under en månads tid läsa så många böcker som möjligt på sin fritid eller i skolan. För varje läst bok får man ett klistermärke till ett Bokmånad-pass.Läsfaddern – mamma, pappa, mormor eller en granne – betalar en valfri summa för varje klistermärke.

Här hittar du mera info om bokmånaden. 

Tack för att DU läser och hjälper! 

Vikingabyn – åk 5 på lägerskola

Till lägerskolan brukar det höra till att åka till vikingabyn som ligger på ön Rosala. Vi åkte dit med en taxibåt som hette Minandra. Först i Vikingabyn såg vi en film som handlade om vad vikingarna tänkte om världens början och slut, sen fick vi ta på oss vikingakläder, baka vikingabröd, kasta yxor och strida med svärd av gummi. Sedan var vi till butiken och köpte smycken eller andra saker.

Vi tyckte att det var roligt. Det roligaste var att kasta yxor.

Skrivet av Neo och Marcus, 5a