Bokspårning

Idag har eleverna fått göra en QR-kods bokspårning. Vissa ute i regnet – andra inne i gymnastiksalen. Barnen jobbade ivrigt och fick bl.a. fundera på vilken författare som har skrivit böckerna om ett blått hus i en dal och i vilken bok en liten flicka hissas upp i en flaggstång. 

Vi hinner med en hel del

Som sagt, aktivitet råder både inomhus och utomhus. Lektionerna är ibland sitta-still-stunder och ibland något helt annat. Vår skolgård inbjuder till aktivitet och våra elever är sannerligen både aktiva och påhittiga.

lärare och elev i tidningGå med styltorundervisninguteundervisningTrots rådande Coronaläge lyckades vi klämma in Teater Taimines pjäs Thomas och Tryggve till femmornas och sexornas glädje. Tack Sirkkalas Hem och skola-sektion!teater

Bongat i korridorerna …

Det jobbas ivrigt på alla håll. I någon klass handlar det om matsmältningen, i en annan om grekiska krukor. Popkonst varvas med Tutankhamon och vinterfårglarna samt snögubbarna är ett minne blott.

Konstverk i skolan Konstverk i skolan

 

 

 

 

 

Konstverk i skolanKonstverk i skolan

 

 

 

 

Konstverk i skolanKonstverk i skolan

Konstverk i skolanKonstverk i skolan

 

Konstverk i skolan

 

 

 

Naturskoldag åk 3

Naturskola Lappar till naturuppgifter Naturskola Åbolands naturskola bjöd på en härlig solig vår utflykt i Idrottsparken. Vi lärde oss att känna igen trädens knoppar och upptäckte vårens första småkryp som vi lockade fram ur barrträden. Matsäcken avnjöt vi i strålande sol.

hälsar Karina

Distansstudier på gång …

Sportlovet kom och gick. Veckan bjöd på dystert och grått väder, men också på en solig final under veckoslutet. För många av våra elever blev veckan  tyvärr en besvikelse i form av karantän.

Veckan efter sportlovet fortsatte med distansstudier på många håll. Tur att tekniken fungerar och alla redan har vanan inne. Här är det många vuxna som undervisar, stöder och hjälper!

Lärare undervisar elever på distans Lärare undervisar elever på distans Lärare undervisar elever på distans Lärare undervisar elever på distans Lärare undervisar elever på distans Lärare undervisar elever på distans