Praoveckan är förbi

Vi hade glädjen att ha några gamla Sirkkalaelever hos oss under niornas praovecka.

Jag valde att komma till Sirkkala på prao för att närmare bekanta mig med arbetet i en skola. Jag har fått vara med på lektionerna och handlett elever i åk 2. Jag har också fått hjälpa till med lektionsförberedelser och varit med på rasterna.
Det har varit en stor skillnad på att vara på prao i en skola och att själv gå i skola. Man har mycket mer ansvar och måste föregå som gott exempel hela tiden när man själv jobbar.
Jag har också fått se skolan från lärarnas synvinkel, och märkt att lärarna alltid bara vill att barnen ska vara säkra och ha det bra. Lärarna försöker sitt bästa för att alla barn ska trivas i skolan.
/Vera
Prao veckan i 9an valde jag vara i Sirkkalas skola och bekanta mig med jobb som lärare. Jag fick vara med i 2an som assistant för klassläraren. Jag fick följa med på lektionerna,hjälpa med t.ex matte uppgifter och lyssna på högläsning. Jag fick även se skolan från lärarens synvinkel. Alltid är man van och se skolan som elev men denna vecka öppnade en helt annan värld. Man märkte att lärarna vill verkligen bara elevernas bästa och gör väldigt mycket jobb för att alla ska trivas.
Man fick mycket ansvar och man får vara gott exempel hela tiden.
/Lilian
Små barn som springer och hoppar. De glada är då de får lära sig. Leker utomhus och då det ringer in springer dom susande och har bråttom till klassen
Sara Willberg 9c