Day 4. London calling 22.-26.5.2017

 

Torstai aamulla heräsimme 7.30 ja aloitimme valmistumisen aamupalalle ja päivän tuleviin rientoihin. Syötyämme lähdimme paikalliseen K-marketin eli Tescon kautta asemaa kohti, odottamaan Victoria Stationin suuntaan kulkevaa ruuhkaista metroa. Siellä saimme tunnin ajan kierrellä kauppoja ja kuppiloita. Myöhemmin saimmekin tietää, että hieman ennen saapumistamme asema oli evakuoitu epäilyttävän laukun takia. Laukku osouttautui kuitenkin turvatoimien jälkeen vaarattomaksi.

Tämän jälkeen lähdimme metrolla London Towerille. Pääsimme näkemään ikivanhojen kuninkaiden ja kuningattarien kruunuja ja valtikoita sekä vaatekappaleitakin. Myös muutama korppi lenteli Towerin pihamailla tuomassa onnea. Kävelimme tämän lisäksi entisen kidutuskammion läpi. Tämä nostatti jokaisessa kylmät väreet pintaan.

Käväisimme Buckinghamin palatsin pihalla tarkistamassa josko itse kuningatar sattuisi olemaan paikalla, mutta se ei onnistunutkaan Manchesterin iskun suruliputuksen takia. Nautimme siitä huolimatta kauniista ja erittäin kalliin näköisestä maisemasta. Vietimme palatsin lähellä sijaitsevilla nurmikkoalueilla hieman lepoaikaa.

Kävimme myös Tower Bridgen vieressä olevassa todennäköisesti viiden tähden hotellissa nauttimassa meille varatut iltapäiväteet. Tarjolla oli monenlaisia teitä sekä suolaista että makeaa pientä purtavaa.

Valloittavan tee-hetken jälkeen matkamme jatkui Tower Bridgen yli kohti Shardia eli lontoon korkeinta pilvenpiirtäjää. Rakennuksen aula oli jo itsessään henkeäsalpaava. Hissi nousi noin seitsemässä sekunnissa kolmanteenkymmeneen kerrokseen. Hissin vaihto ja loput matkasta samalla vauhdilla seitsemäänkymmenenteen kahteen kerrokseen saakka. Matka oli niin nopea ja meni korkealle joten monien korvat menivät lukkoonkin. Kun päästiin 72. kerrokseen loksahti jokaisella leuka siitä uskomattomasta maisemasta. Näköala oli peräti 60 kilometriä joka suuntaan. Vietimme tovin siellä ylhäällä ihaillen maisemia ja kaupunkia. Matkaa oli kuitenkin jatkettava takaisin hostellille pakkaamaan perjantaiaamuista lähtöä varten.

Päivä sisälsi paljon aurinkoa ja askelia, mutta jaksoimme silti illalla vielä nauttia toistemme seurasta siinä porukassa.