Suomalais-venäläiset luokat

Suomalais-venäläisten luokkien lukuvuosi alkoi ekaluokkalaisten tutustumisviikolla, ja kummit olivat suurena apuna pienimmille, kiitokset siitä! 

Tutustumisviikkoa jatkettiin ensimmäisen Kellonsoiton juhlalla. Uudet ekaluokkalaiset toivotettiin tervetulleiksi kunniakujalla, aplodeilla ja lahjoilla. Lahjat on ystävällisesti tuonut entinen alkuopetuksen opettajamme Marja Salonen-Nikolajev. 

Kuvassa kaksi kuudesluokkalaista kantavat ekaluokkalaisen oppilaan käytävän oven kautta. Muut oppilaat taputtavat ja hymyilevät.
Ensimmäisen kellonsoiton juhla

Syyskuun lopussa pidettiin perinteiseksi muodostunut Privet-tapahtuma kaikille halukkaille alakoulun oppilaille. Mukana järjestelyissä oli suomalais-venäläisten luokkien kannatusyhdistys SuVeKa, huoltajia ja kahdeksannen luokan oppilaita. Ohjelmassa oli musiikkia, tatuointia, ongintaa, tanssikilpailu ja tietysti buffet. Kaikilla oli hauskaa. 

Tammikuun alussa alakoululaiset kokoontuivat luokkatasoittain juhlimaan uuden vuoden juhlaa hauskan kilpailun muodossa. 

Maaliskuun alussa yhdeksäsluokkalaiset pääsivät Helsinkiin nauttimaan “Jevgeni Onegin”-oopperasta. Matka tehtiin yhdessä 8. musiikkiluokkalaisten kanssa bussilla. Ennen esitystä oppilaat pääsivät kurkistumaan Helsingin oopperatalon tiloihin. Itse oopperaesitys jakoi oppilaiden mielipiteitä, mutta koko tapahtuma oli jokaiselle kokonaisuudessaan unohtumaton kokemus. 

Maaliskuun 8. päivänä juhlimme perinteistä kansainvälistä naistenpäivää. Yhdessä SuVeKa:n kanssa järjestimme koululla aamukonsertin ja herkkubuffetin. Vieraaksi kutsuttiin kaikkien suomalais-venäläisten luokkien äidit ja mummot. Oppilaat esiintyivät yhdessä sekä ryhmissä ja esiintymiset saivat lämpimän vastaanoton vierailta. Jokaista äitiä muistettiin oppilaan tekemällä lahjalla. Seitsemäsluokkalaiset olivat juhlassa mukana auttamassa. 

Toukokuussa yhdeksännen ja kuudennen luokan oppilaat kirjoittivat toisilleen kirjeitä, joissa aiheena oli siirtyminen yläkoululle. Kirjeenvaihdossa ysit kertoivat yläkoulun omista kokemuksistaan, ja kuutoset saivat esittää kysymyksiä yläkoululaisille. Päätteeksi luokat myös tapasivat ja jakoivat kuulumisia. 

Toukokuussa järjestettiin yhteistyössä venäjänkielisen Baby Klubi Plus –yhdistyksen kanssa alakoulun oppilaille jo perinteeksi muodostunut toimintapäivä Katariinanlaaksossa. Oppilaita odotti monipuolisia tehtäviä työpisteillä ja lopuksi järjestettiin yhteinen piknik ja vietettiin aikaa yhdessä. 

Viimeisellä viikolla kokoonnuimme viettämään venäjän kieliluokkien kevätjuhlaa. Jokainen luokka esitti omaa ohjelmaa, lauloimme yhdessä juhlaväen kanssa yhteislauluja ja haikein mielin hyvästelimme toisiamme kesäloman ajaksi.