Puolalan yläkoulun englannin kieliluokkien toimintaa

Englannin kieliluokkien kielenelävöittäjänä toimii West Virginiasta kotoisin oleva Jason Cartwright, joka toi kieli- ja kulttuurituntemustaan arjen koulutyöhön. Jasonin tunneilla keskityttiin suullisiin tehtäviin ja kirjoittamiseen erilaisissa tilanteissa. Oppilaat saivat tietää paljon sellaisia uusia asioita amerikkalaisesta kulttuurista, jotka eivät käy ilmi elokuvista, tv-sarjoista tai mediasta. Kaikilla luokilla käsiteltiin vuoden tärkeitä juhlapäiviä. Jason osallistui myös 8. luokkalaisten Hollanti-projektiin.

Syyslukukaudella 9b:n kielenelävöittäjän tunneilla vieraili kaksi Puolalanmäen lukion vaihto-opiskelijaa, jotka olivat tulleet Turkuun kolmeksi viikoksi vaihtoon. Ranskalaiset lukiolaiset kertoivat omasta kotipaikastaan ja koulunkäynnistä Ranskassa. Suunnittelimme ennakkoon kysymyksiä ja yläkoululaiset kyselivät ranskalaisilta nuorilta heidän elämästään, koulusta ja arjesta Ranskassa sekä heidän ensivaikutelmistaan Suomessa.

Englannin kieliluokkien perinteinen Hollanti-vaihtoprojekti jatkui 8b:n kanssa. Matkustimme lokakuussa Goesiin Alankomaihin ja vastaanotimme vieraita huhtikuussa. Jo toista kertaa yhteisenä projektiaiheenamme oli siirtolaisuus. Englannin kieliluokkien Hollanti-projektista on erillinen juttu vuosikertomuksessa.

9b-luokkalaiset kutsuivat entiset kummioppilaansa 5b-luokalta vierailulle yläkouluun. Isot ja pienet pelasivat yhdessä erilaisia kielellisiä pelejä, jutustelivat ja viettivät mukavan hetken. Tarkoitus on luoda tästä uusi kevätperinne englannin kieliluokille.

Viimeisellä kouluviikollaan 7b-luokkalaiset osallistuivat Turun yliopiston Tiedeshow-päivään Turun yliopistolla. Vierailimme toiminnallisissa fysiikan työpajoissa, joiden aiheena olivat paine ja kitka. Tulevat fysiikan opettajat demosivat oppilaille näitä ilmiöitä käytännönläheisesti. Lisäksi kuulimme taustatietoa Turun yliopistosta, kiertelimme tutustumassa yliopiston tiloihin ja vierailimme yliopiston eläinmuseossa. Pääsimme myös tutustumaan upouuteen Atrium-rakennukseen, jota käyttää Turun yliopisto ja Åbo Akademi yhdessä.