Lukuvuoden juhlia alakoulussa

Lukuvuoden aikana toteutettiin monia koulumme perinteisiin kuuluvia juhlia. Juhlakausi alkoi alkuopetusluokkien joulukadun avajaisilla 3. kerroksen käytävällä heti  joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Itsenäisyyspäivää vietimme 5.12. itsenäisyyden teemapäivän muodossa. Kokoonnuimme päivän aluksi yhteiseen lipunnostotilaisuuteen koulumme pihalle, jossa lipunnoston päätteeksi lauloimme yhdessä Maamme-laulun. Pihalta siirryttiin omiin luokkiin kuuntelemaan apulaisrehtorin itsenäisyyspäivän puhetta, joka kuultiin tällä kertaa keskusradion kautta. Sen jälkeen luokissa mm. askarreltiin, laulettiin ja kuunneltiin suomalaista musiikkia sekä visailtiin Suomi-tietämyksessä.

Joulujuhlat pidettiin syyslukukauden viimeisellä kouluviikolla siten, että vuosiluokat 1-2 pitivät oman juhlansa tiistaiaamuna, vuosiluokat 3-4 keskiviikkoaamuna ja vuosiluokat 5-6 torstaiaamuna. Kun pidimme useamman juhlan, niin myös paljon huoltajia mahtui mukaan tilaisuuksiin. Jokainen juhla oli omanlaisensa, mutta jouluinen tunnelma välittyi niistä kaikista. Syyslukukauden päätöspäivänä kokoonnuimme vielä saliin laulamaan lasten toivejoululauluja.

Lukuvuoden päätteeksi pidettiin linjakohtaiset kevätjuhlat. Juhlissa kuultiin ja nähtiin oppilaiden esityksiä  ja jaettiin kannatusyhdistysten stipendit, mikä onkin aina näiden linjakohtaisten juhlien kohokohta. On sydäntä lämmittävää nähdä, miten hienosti oppilaat hurraavat ja kannustavat stipendien saajia, ja jakavat näin heidän ilonsa. Musiikkiluokkien juhlaa vietettiin perinteiseen tapaan jo aiemmin kevätkonsertin merkeissä.

Lukuvuoden päätöspäivää 1.6. vietettiin luokkien 1-5 osalta omissa luokissa luokanopettajan johdolla. Kuudensien luokkien oppilaille ja heidän huoltajilleen pidettiin oma lukuvuoden päätöstilaisuus juhlasalissa.

Omenapuu kukassa.
Lukuvuoden päätöstä vietettiin kesäisen kauniissa tunnelmissa.