Alakoulun oppilaskunta

Elo-syyskuun vaihteessa järjestettiin oppilaskuntavaalit, joilla valittiin jokaisesta luokasta ministeri oppilaskunnan hallitukseen. Ministerin tehtävänä on ollut edustaa omaa luokkaa oppilaskunnan viikoittaisissa välituntikokouksissa ja parissa isommassa kokouksessa sekä tuoda niissä esiin omassa luokassa nousevia asioita ja toiveita. Aiempien vuosien tapaan 3.–6.-luokkien oppilaskunta ja pikkuvaikuttajat 2.–6.-luokilta pitivät omat erilliset kokouksensa. Ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessa 15.9. valittiin tuoreelle hallitukselle puheenjohtaja (Ebba Oravala 6E), sihteeri (Ellinoora Marjava 5C) sekä uutena tehtävänimikkeenä oppilaskunnan tiedottaja (Emma Silvoniemi 5E).

Lokakuussa Kaarean esihenkilöt, apulaisrehtori Kaisu Metsä-Tokila ja hallituksen jäsenet Loviisa Oddsdóttir 3E:ltä ja Aarne Niemi 6C:ltä pitivät yhteisen palaverin kouluruuasta. Sitä varten oppilaskunnan edustajajäsenet haastattelivat koulun oppilaita ja välittivät heidän terveisiään muun muassa kouluruuan mausta, riittävyydestä ja siihen liittyvistä toivomuksista.

Innokas ja oma-aloitteinen oppilaskunnan hallitus on suunnitellut ja toteuttanut useita kilpailuja ja tempauksia lukuvuoden aikana. Ideoita on ollut runsaasti pitkin kouluvuotta ja kaikkia niistä ei olla edes ehditty toteuttaa. Loka-marraskuun vaihteessa järjestettiin Halloween-pukukilpailu koko koululle. Oppilaskunnan hallituksen jäsenet kuvasivat kilpailuun osallistuneiden oppilaiden upeat ja osan vähän karmivatkin asut. Kilpailun jälkeen raati teki erittäin haastavan työn ja valitsi sekä palkitsi kekseliäiden asujen joukosta kaikkein parhaat. Kilpailu järjestettiin kolmessa sarjassa (1.-2-, 3.-4.- ja 5.-6.-luokat). Saga Opacic 1C-luokalta, Saima Reini 3E-luokalta ja Reko Aakko 5C-luokalta sijoittuivat pukukisassa ensimmäisiksi.

Syyslukukaudelle mahtui vielä toinenkin kilpailu, joka haastoi kaikki Puolalan koulun luokat koristelemaan luokkansa oven jouluisella teemalla. Jälleen kerran oppilaskunnan hallituksen asiantunteva raati pääsi töihin ja valitsemaan jouluovien joukosta kaikkein taidokkaimman. Pienten sarjassa voittajiksi ansioituivat 3b:n ja isojen sarjassa 6b:n jouluikkunat.

Kevätlukukauden toiminnan avasi salibandyturnauksen suunnitteleminen. Välituntikokouksissa, yhdessä oppilaskunnan ohjaavien opettajien kanssa, laadittiin otteluohjelma, hankittiin turnaukseen tuomarit yläkoulun puolelta ja tiedotettiin turnauksesta koko koululle. Luokat saivat itse koota joukkueensa ja suunnitella monimutkaiset pelistrategiansa. Joukkueet saapuivatkin koulun liikuntasaliin turnauspäivinä hyvin valmistuneina ja voitontahtoa puhkuen. Lopulta voittajaksi 3.–4.-luokkien sarjassa selviytyi 4B ja 5.–6.-luokkien sarjassa 6B.

Kevättempauksena oppilaskunnan hallitus järjesti päivän, jolloin koulukirjat sai tuoda kouluun jollain muulla kuin koulurepulla (toki säältä suojattuina). Puolalan koululaiset olivatkin keksineet mitä mielikuvituksellisimpia ratkaisuja kuljettaa opiskeluvälineitään; joku toi kirjansa isoisän nahkasalkussa ja toinen jättimäisessä roska-astiassa. Nähtiin päivän aikana repun korvikkeena myös kalastushaavi, painava työkalupakki ja jääkiekkotreenikassikin.

Huhtikuuta piristämään suunniteltiin kevätaiheinen piirustuskilpailu, johon halukkaat saivat osallistua omalla työllään. Töistä tehtiin kilpailuajan umpeuduttua kevätnäyttely koulun portaikkoon. Voittajaksi 1.-2.-luokkalaisten sarjassa sijoittui Ulla Rinne 2c , 3.-4.-luokkalaisten sarjassa Alina Auri 3e ja 5.-6.-luokkalaisten sarjassa Sonja Väyrynen 6e.

Turun lasten parlamentin suurkokous järjestettiin syksyllä Turun kaupungintalolla. Puolalan koulun oppilaskunnan hallituksesta järjestäytymiskokoukseen osallistuivat Ebba Oravala ja Emma Silvoniemi. Huhtikuussa 2024 Turun lasten parlamentin suurkokouksessa valittiin tulevan 2024-2025 toimintakauden uusi hallitus. Kokoukseen osallistuivat oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ebba Oravala (6E), Alina Euro (5B) ja Ellinoora Marjava (5C), joka äänestettiin oppilaskunnan hallituksen kokouksessa myös Turun lasten parlamentin tulevan toimintakauden edustajaehdokkaaksi. Ellinoora pääsi pitämään vaalipuheensa kaikkien ehdolle asettuneiden tavoin koko kuulijakunnalle Turun kaupungintalon juhlavassa valtuustosalissa. Meidän iloksemme hänet myös valittiin ensi vuoden lasten parlamentin hallitukseen. Onnea Ellinoora!

Kevään loppupuolen teemapäiväksi oppilaskunta kehitteli pukeudu idoliksesi -päivän.

Kevään ja onnistuneen hallituskauden kunniaksi oppilaskunnan ministerit lähtivät yhteiselle retkelle Ruissalon Saaronniemeen. Päivä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Ohjelmaan kuului yhteistä leikkiä, ajatusten vaihtoa kuluneesta vuodesta ja tietenkin herkkueväiden syömistä grillitulen äärellä.

Vielä viimeisellä kouluviikolla ministerit järjestivät koko koulun pihamökin, jotta tulevan lukuvuoden välituntivälineet ovat oikeilla paikoillaan ja valmiina käyttöön.

Puolalan koulun 1.–2.luokkien oppilaskunnan edustajat eli pikkuvaikuttajat ovat kokoontuneet säännöllisesti kuluvan lukuvuoden aikana. Ensimmäinen pikkuvaikuttajien kokous pidettiin syyskuussa.

Pikkuvaikuttajien kokouksissa on suunniteltu kivoja tempauksia ja tapahtumia, mutta myös pohdittu paljon sitä, miten koulussa olisi mukavampi olla. Tärkeitä teemoja kokouksissa ovat olleet kaveritaidot ja se, ettei ketään kiusattaisi. Kokouksissa on ollut mukava ja positiivinen tunnelma!

1.–2.luokkien oppilaat ovat osallistuneet oppilaskunnan erilaisiin tempauksiin, kuten mm. Halloweenin juhlintaan. Halloweenina pikkuvaikuttajat järjestivät 1.-2. luokkien oppilaille pukukilpailun. Ystävänpäiväksi pikkuvaikuttajat askartelivat suuren ystävänpäivän postilaatikon, joka täyttyi nopeasti erilaisista korteista ja ystävänpäiväposteista. Toukokuussa pikkuvaikuttajat suunnittelivat vielä majatunnin, jossa luokissa sai lukea kirjaa tai pelata pelejä omassa majassa.

Kiitos reippaille vaikuttajille kuluneesta toimintakaudesta!