Eskareiden kesä

Vaikka kevätjuhlat on pidetty ja suurin osa esikoululaisista lähetetty kesälomille, osa jäi vielä kesäksi päiväkotiin. Muutimme eskarilaisten kanssa kesäkuuksi naapuritaloomme eli ns. alataloon ja se onkin ollut erityisen jännittävää. Sieltä löytyi heille paljon uusia leluja, pelejä ja tavaroita ja niillä syntyikin mukavia uusia leikkejä.
Kesän aikana olemme tehneet retken Varissuon kirjastoon
ja olemme askarrellut muun muassa leppäkertut joiden avulla lapset voivat harjoitella ’kymppipareja’ (kaksi numeroa jotka yhteenlaskettuna tekevät yhteensä 10).
Kävimme retkellä Kuralan kylämäessä. Siellä näimme lampaita, kanoja, kukon ja hevosia. Lampaita saimme myös rapsutella. Lisäksi kävimme Iso- Kohmon talossa sisällä. Siellä emäntä kertoi meille 50-luvun kodeista. Hän kertoi miten puuhelloissa tehtiin ruokaa ja miten taloissa oli sali, jota tuskin koskaan käytettiin. Makuuhuoneita kutsuttiin kammareiksi ja keittiötä tuvaksi. Saimme mm. leikkiä vanhanaikaisilla leluilla ja kokeilla vanhaa puhelinta.

Olemme lisäksi tehneet retken Kupittaan Seikkailupuistoon, jossa näimme ihania eläimiä, leikittiin ja herkuteltiin jäätelöllä.