Surface-tabletteja neljään uuteen päiväkotiin

Uusien Molla-hanketoimijoiden ensimmäinen koulutuspäivä vietettiin Windows Surface RT -tablettien käyttöä opetellessa. Uusi tuttavuus herätti monenlaisia ajatuksia – paljon oli uutta ihmeteltävää, opittavaa ja muistettavaa, joskin osalle tablet-laitteet olivat jo kotoa tuttuja.

Koulutuksen aikana tutustuttiin paitsi laitteen ominaisuuksiin ja käyttöön myös Windows-appien maailmaan sekä testattiin sähköisten oppimateriaalien toimivuutta ko. tableteilla. Hyvin toimivat esimerkiksi esiopetuksessa supersuosion saaneet Pikku Kakkosen sekä Papunetin materiaalit. Vielä kun tuosta Molla ABC -kirjainpelistä saataisiin oma versio tälle tabletille, totesi yksi opettajista. Suunnitteilla on, ja toivotaan, että se saadaan pian toteutukseen.

Uusina Molla-yksikköinä aloittivat Arkeologinkadun, Halisten, Kerttulin ja Vasaramäen päivähoitoyksiköt. Koulutuksen jälkeen tabletit lähtivät päiväkoteihin ja pääsevät siellä vuorostaan esioppilaiden hyppysiin. Tablet-koulutuksia ja Molla-toimintaa jatketaan opettajatapaamisten muodossa TOP-keskuksessa – niissä jaetaan syntyvää osaamista ja opetusideoita eri yksiköiden opettajien kesken. Kokemuksia tullaan julkaisemaan tässä blogissa.

WIN_20140211_151240 _smallIMG_4290_small

Mollan kolmet portaat -hanke polkaistiin virallisesti käyntiin ystävänpäivänä järjestetyllä infotilaisuudella, jonne kutsuttiin uusien pilottipäiväkotien johtajat sekä opetushenkilöstö. Ystävänpäivän vieraiksi saimme paikan päälle myös ensimmäisen Molla-hankkeen esiopettajia, jotka kertoivat uusille opettajille vinkkejä tietotekniikan opetuskäyttöön omien Molla-kokemustensa pohjalta. Esillä oli monenlaisia ideoita muun muassa kosketustaulun, dokumenttikameran, digikameroiden, piirtoalustojen, Bee-bot-robottien ja iPodien käyttöön. Turkulaisten opettajien lisäksi yleisön joukkoon saapui myös muutama vieraileva opettaja Raision kumppanihankkeesta. Kiitos kaikille esiintyjille ja osallistujille!