Tammikuun starttikoulutus

Keskiviikkona 25.1.2012 Molla-toimijat eri päiväkodeista kokoontuivat TOP-keskukseen vuoden aluksi starttikoulutuspäivään.

Aamupäivällä keskityttiin opettelemaan ja kokeilemaan kosketustaulun ominaisuuksia ja mahdollisuuksia. Kouluttajana toimi Anne Hakanen Nummenpakan koulusta. Annen antaman alkuopin jälkeen kukin pääsi tauluilla itse kokeilemaan toimivuutta, ja hetkittäin toimimattomuuttakin.

 

Kosketustaulua koskettelemassa.

Iltapäivällä saatiin vieraaksi Heikki Karjalainen yhteistyökumppaniyritys Sanoma Prosta. Heikki esitteli yhtiön tuottamia sähköisiä esiopetuksen oppimateriaalia, jotka tulevat nyt Molla-ryhmien käyttöön. Tehtävät harjoittavat kielellistä kehitystä ja matemaattista ajattelua. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu pulmia ja loogista päättelyä.

Iltapäivällä Molla-ryhmät saivat kukin myös digikameran sekä digitaalisen valokuvakehyksen. Lapset ja aikuiset voivat päivän mittaan kuvata touhujaan ja päivän lopuksi kuvat ovat esillä ja vanhempien nähtävänä digikehyksessä.

Yhteiseen koulutuspäivään kokoonnutaan jälleen huhtikuussa, mutta sitä ennen on luvassa lyhyempiä täsmäkoulutuksia TOP-keskuksessa ja ohjausta paikan päällä päiväkodeissa.