På svenska

Tutorlärarnätverket i Åboregionens gymnasier

Tutorlärarnätverket i Åboregionens gymnasier erbjuder stöd och idéer för att prova på fungerande pedagogiska lösningar. Tutorlärarna är vanliga gymnasielärare som vill dela med oss av erfarenheter och resultat med andra som funderar på samma saker.

Tutoreringen kan förverkligas på många sätt, till exempel som distansmöte, pedagogiskt café, workshop, kommunikation via e-post, fortbildning eller metodknytkalas.

Har du funderat för dig själv eller tillsammans med dina kollegor hur man gör utvärderingen mångsidigare eller bygger upp gemensamma kurser? Skulle du vilja höra andras erfarenheter om pedagogiska utvecklingsförsök? Berätta för oss, så hjälper vi! Tutorerna hittas under rubriken Aiheita/Teman.

På samma sida hittar du även sammanfattningar av diskussionerna under distanscaféerna.

Här hittar du ditt eget gymnasium lärarlänk.

Åboregionen tutorlärarnätverk är skapat med hjälp av finansiering av projektet Uuden lukion tutoropettajat Turun seudulla*

 

*Syftet med projektet Uuden lukion tutoropettajat Turun seudulla är att med hjälp av ett regionalt tutorlärarnätverk erbjude stöd och fortbildning för att förverkliga den nya gymnasielagen samt förbereda och genomföra de nya läroplanerna 2021 som en del av gymnasieutbildningens verksamhetskultur i Åboregionen. Projektets mål är även att stöda Åboregionens gymnasielärares ork i arbetet.

Projektet inleddes 18.1.2019 och avslutas 31.12.2020. Projektet finansieras av Utbildningsstyrelsen och av de 12 organisationer som är med i projektets förverkligande:  Bildningssektorns finskspråkiga dagsgymnasier i Åbo samt Katedralskolan i Åbo, Kaarinan lukio, Kimitoöns gymnasium, Laitilan lukio, Liedon lukio, Mynämäen lukio, Naantalin lukio, Paimion lukio, Paraisten lukio och Pargas svenska gymnasium, Raision lukio, Turun normaalikoulun lukio samt Uudenkaupungin lukio.