Kategoriat
Työelämä- ja korkeakoulukurkistukset

Wärtsilän moottoriongelma matematiikan vektorikurssilla

Vaasan lyseon lukiossa kehitettiin käytäntöä, joka tutustutti opiskelijat matemaattisten taitojen hyödyntämiseen työelämässä. Käytäntö kehitettiin Lukion työelämäkumppanit -hankkeessa.

Käytännön kuvaus

Matematiikan, fysiikan ja kemian aineenopettajien vierailun pohjalta kehitettiin vierailu Wärtsilään tutustumaan mallinnusryhmän toimintaan. Tavoitteena oli perehdyttää opiskelijat työelämässä tarvittaviin matemaattisiin taitoihin. Vierailun aikana matemaattisten valmiuksien merkitys teollisuuden työtehtävissä tuli opiskelijoille näkyväksi. Haasteena oli löytää vaativuustasoltaan ja laajuudeltaan sopiva tehtävä lukiolaisille matematiikan kurssilla toteutettavaksi. Opiskelijat pääsivät oppitunnilla kuuntelemaan Wärtsilän edustajan johdannon ja tehtävänannon ja ratkomaan hänen kanssaan ongelmaa vuorovaikutteisesti.

Käytännön hyödyt ja tulokset

Opiskelijat saivat käsityksen työelämän arvostamista matematiikan taidoista. Lisäksi heille hahmottui todellisten sovellusten tapausten monimutkaisuus ja perustietojen ja -taitojen hallinta korostui entisestään.

Lisätietoja

Vaasan lyseon lukio

Johannes Hurtig

etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi

19.2.2021