Kategoriat
Korkeakouluyhteistyön monet mallit

Stressilääketieteen opinnot

Kaarinan lukiossa kehitettiin ja kokeiltiin mallia yhteistyössä Turun yliopiston ja Turun yliopiston avoimen yliopiston kanssa, jossa lukion Focus-linjalaisille tarjottiin mahdollisuus saada ”maistiaisia” yliopisto-opiskelusta suorittamalla Stressilääketieteen opintokonaisuus (3 op.) osana lukio-opintoja. Käytäntö kehitettiin LukioTEKO-hankkeessa.

Käytännön kuvaus

Kaarinan lukion Focus-linjalaisille tarjoutui mahdollisuus osallistua Turun yliopiston avoimen yliopiston stressilääketieteen luentosarjaan (18 tuntia) yhdessä lääketieteen opiskelijoiden kanssa. Opintokokonaisuuden päätteeksi opiskelijat osallistuivat samoihin tentteihin kuin yliopisto-opiskelijatkin, ja saivat suorituksesta yhteensä kolme lukiokurssia. Kokeilun tavoitteena oli edistää opiskelijoiden edellytyksiä siirtyä opiskelemaan akateemista tutkintoa ja tarjota maistiaisia opiskelusta yliopistossa. .

Käytännön hyödyt ja tulokset

Kokeilun tavoitteena oli edistää opiskelijoiden edellytyksiä siirtyä opiskelemaan akateemista tutkintoa yliopistotason oppilaitokseen. Kurssi antoi erittäin realistisen kuvan siitä, mitä yliopisto-opiskelu opiskelijoilta vaatii. Kurssille osallistui ja sen suoritti loppuun seitsemän Kaarinan lukion opiskelijaa. Palaute oli erittäin positiivista. Luennot osoittautuivat erittäin vaativiksi, mutta myös antoisiksi. Tentin suorittaneet saivat valtavasti itseluottamusta tulevia korkea-asteopintojaan ajatellen.

Lisätiedot

Kaarinan lukio
Sami Leivo ja Kristiina Tarkiainen
etunimi.sukunimi@kaarina.fi
4.4.2018