Kategoriat
Työelämälähtöiset opintojaksot

Mainoskuvauskurssi

Yhteistyössä VaasaVisit Oy:n ja Vaasan seudun matkailuyrittäjien kanssa kehitettiin ja toteutettiin Vaasan lyseon lukiossa mainoskuvauskurssi, jonka aikana opiskelijat toteuttivat oikeita asiakastöitä Vaasan seudun matkailun käyttöön. Käytäntö kehitettiin LukioTEKO-hankkeessa.

Käytännön kuvaus

Projektiin lähteneet opiskelijat tekivät yhteistyötä valitsemiensa matkailuyritysten kanssa. Yhteistyötä tehtiin valokuvaten ja videoiden heidän toimintaansa ja yrityskuvaansa.

Opiskelijat valitsivat joko yksin tai pareittain yrityksiä VisitVaasan eli Vaasan seudun matkailu Oy:n toiminnanjohtajien järjestämän esittelypalaverin jälkeen. Opiskelijat ottivat yhteyttä paikallisiin matkailualan yrityksiin ja sopivat kuvaustilanteista ja paikoista. Kuvaustilanteiden jälkeen he käsittelivät tai editoivat kuvamateriaalit ja lähettivät parhaimmat VisitVaasan käyttöön.

Käytännön hyödyt ja tulokset

Onnistumisina pidettiin kontaktien luomista yrittäjien kanssa, mutta haasteitakin jouduttiin selättämään, kun opiskelijat joutuivat usein toteuttamaan tehtäviä omalla ajallaan, koulun ulkopuolella. Yritystapaamiset ja verkostoituminen VaasaVisitin kanssa oli kurssin hedelmällistä antia. Kurssin aikana tehtiin mainos- ja esittelykuvia ja -videoita Vaasan alueen matkailun edistämiseksi.

Tutustu lisää

Suppailua ja valo- ja videokuvausta Vaasan lyseon lukion Mainoskuvauskurssilla – LukioTEKO -hankkeen blogi (linkki)

Mainoskuvauskurssilla tehtiin yhteistyötä matkailualan yritysten kanssa Vaasan lyseon lukiossa – LukioTEKO -hankkeen blogi (linkki)

Lisätietoja

Vaasan lyseon lukio
Ulla Vapola
etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi
5.2.2018