Kategoriat
Korkeakouluyhteistyön monet mallit

Business English – englantia insinööriopiskelijoiden kanssa

Sammon keskuslukiossa Tampereella kehitettiin ja kokeiltiin lukiokurssin ENA6 (Tiede, talous, tekniikka) ja ammattikorkeakoulun sähköinsinöörien englannin yhteinen kurssitoteutus. Käytäntö kehitettiin LukioTEKO-hankkeessa.

Käytännön kuvaus

Kurssin tavoitteena oli avata polku lukiolaisille seuraavan koulutusasteen kielenopetukseen, jonka pääpaino on työelämälähtöisempi ja enemmän suullisia taitoja painottava kuin perinteinen pakollinen lukiokurssi. Tavoitteena oli kehittää teoreettisen ja käytännöllisen kielenopetuksen yhdistelmä, jossa erilaiset opiskelijat eri vahvuuksilla hyötyvät yhdessä tekemisestä.

Lukiolaiset osallistuivat kerran viikossa ammattikorkeakoulun oppitunnille ja suorittivat ammattikorkeakoululla annettuja tehtäviä. Lisäksi kurssin aikana toteutettiin yritysvierailu paikalliselle teollisuuslaitokselle (Grid Solutions Oy).

Käytännön hyödyt ja tulokset

  1. Avattiin yhteistyö englannin opetuksessa lukion ja korkeakoulun välillä, tätä pyritään myös jatkamaan.
  2. Saatiin monipuolistettua pakollisen lukiokurssin sisältöä työelämälähtöisempään suuntaan sekä tutustutettiin lukio-opiskelijoita myös korkea-asteen vaatimiin työtapoihin.
  3. Luotiin kontakti myös paikalliseen yritykseen, jossa myös tulevat vierailut lienevät mahdollisia.

Tutustu lisää

Business English -kurssi yhdessä koneinsinööriopiskelijoiden kanssa – LukioTEKO-hankkeen blogi (linkki)

Lisätietoja

Tampereen kaupungin lukiokoulutus / Sammon keskuslukio
Hilpi Luukkonen
etunimi.sukunimi@tampere.fi
30.5.2017