Kategoriat
Korkeakouluyhteistyön monet mallit Työelämä- ja korkeakoulukurkistukset

YliopistoTET

Turun lukioissa kehitettiin ja kokeiltiin kurssia, jonka aikana toteutettiin yliopistoTET ja järjestettiin yrittäjyysiltapäivä. Käytäntö kehitettiin LukioTEKO-hankkeessa.

Käytännön kuvaus

Opiskelijat saivat itse valita tiedekunnan, mihin halusivat mennä tutustumaan. Tätä edelsi lyhyet yliopisto-opiskelijoiden pitämät tiedekuntien esittelyt, joiden aikana he myös kertoivat opiskelusta yliopistossa.  Opiskelijalähettiläät järjestivät opiskelijoille päivän yliopistolla, jossa vierailtiin mm. luennoilla, tutustuttiin yliopiston käytänteisiin ja opiskeluun. Tiedekunnat valikoituvat lukio-opiskelijoiden omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kurssiin sisältyi myös yrittäjyysiltapäivä. Lukio-opiskelijat hankkivat itse yrittäjäesittelijät tapahtumaan. He haastattelivat yleisötilaisuudessa yritysten edustajia ja järjestivät tarjoilut.

Opiskelijat osallistuivat yrittäjyysiltapäivän järjestelyihin ja toteutukseen sekä yliopisto TETiin. Malli toimii hyvin 5-15 opiskelijalle, mutta laajempi joukko lisää toteutuksen haasteellisuutta.

Käytännön hyödyt ja tulokset

  1. Yliopistoyhteistyö kehittyi. Pysyvän mallin luominen.
  2. Opiskelijoille konkretisoitui paremmin omat jatko-opintohaaveet ja niiden realistisuus.
  3. Tutustuminen eri ammatteihin.

Tutustu lisää

”Akateeminen vapaus, kasvava vastuu omasta opiskelusta sekä opiskelijaelämän henki”- LukioTEKO-hankkeen blogi (linkki)

Lisätietoja

Turun lukiokoulutus / Luostarivuoren Lyseon lukio
Mari Salminen ja Heidi Autero
etunimi.sukunimi@edu.turku.fi
30.5.2017