Linkkejä yrittäjyyskasvatukseen

Yritys hyvä 2017 -kirjoituskilpailu (31.1.2017 asti)

AVO ammatinvalintaohjelma on tarkoitettu ammatti- ja koulutusvalintoja suunnitteleville henkilöille. Tietoja lähes 300 ammatista sekä ammatteihin johtavasta koulutuksesta. Ohjelman avulla voit arvioida omia kiinnostuksiasi ja kykyjäsi.

Finfoodin verkkosivuilta löytyy paljon tehtäviä ruuan reittiin liittyen.

Kun koulu loppuu -verkkopalvelu tarjoaa nuorille tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä valinnoista, opiskelusta ja työelämästä. Palvelusta löytyy myös tietoa TET-harjoittelusta, kesätöistä sekä paljon linkkejä hyödyllisille sivuille. Testin avulla voi tutkia omia mielenkiinnon kohteita.

Mikä sinusta tulee isona? Sivustolta löytyy tehtäviä, jotka edesauttavat itsetuntemusta ja eri vaihtoehtojen pohtimista.

Nuorten Akatemia on valtakunnallinen järjestö, jonka toiminta ja avustukset on kohdistettu kaikille 13–19 -vuotiaille.

Opinkirjon sivuille on koottu tietoa koulutusaloista, oppilaitoksista, opiskelupaikoista ja opiskelijan uusista omaan opiskeluarkeen liittyvistä asioista. Erikoisuutena on palsta, jossa vastataan koulutusta koskeviin kysymyksiin.

Pro sentistä löytyy erilaisia prosenttilaskutehtäviä, jotka liittyvät euroon.

Työ- ja elinkeinoministeriön sivut sisältävät elinkeinopolitiikkaa ja hyviä linkkejä yrittäjyydestä, mm. työn, yrittämisen ja työelämän politiikkaohjelma.

Työ- ja elinkeinotoimiston sivuilta löytyy linkki mm. starttirahan hakemiseen ja avoimiin työpaikkoihin. Löydät lisäksi tietoa ja koulutusta yrittäjäksi aikoville.

Ung ekonomi on sivusto, jolta löytyy ruotsiksi tietoa nuoren taloudesta ja pankin toiminnasta. Sivustolla on myös erilaisia testejä ja pelejä.

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo -hanke, jolla pyritään vastaamaan yrittäjyyskasvatuksen haasteisiin. Sivustolta löytyy työkalu, jolla opettajat voivat ohjata, seurata ja arvioida yrittäjyyskasvatuksen toteutumista opetuksessaan.

Turun yrittäjät

V-S yrittäjät

Yrittäjät