Elokuva

Elokuvissa käydään perusopetuksen aikana vähintään toisella ja seitsemännellä luokalla. Elämyspolun yhteistyökumppanit tarjoavat luokan valitsemia Koulukino-esityksiä, parhaillaan omassa ohjelmistossaan olevia esityksiä ja erilaisiin teemoihin liittyviä elokuvia.

Koulussa järjestetään elokuvaesitys ainakin kolmannella ja kahdeksannella luokalla. Tässä järjestelyssä hyvänä apuna on lokakuussa kouluille tarjottava ilmainen elokuvaviikko.

Varsinais-Suomen elokuvakeskus järjestää tilauksesta Koulukino-näytöksiä tapahtumakeskus Logomon Move 2 –salissa (126 paikkaa), Köydenpunojankatu 14, Turku. Elokuviin voi tutustua  Koulukinon sivuilla, jossa on tarjolla myös valmiita oppimateriaaleja. V-S elokuvakeskukselle voi ehdottaa kaikenlaisia elokuvia – sen jälkeen katsotaan, onko toive mahdollista toteuttaa.

Lähtöhinta on 5 euroa/oppilas. Aikuiset pääsevät ilmaiseksi. Jokaisen esityksen hinta lasketaan kuitenkin erikseen oppilasmäärästä riippuen. Tiedustelut sähköpostilla: info@vselokuvakeskus.net

Muita elokuvalinkkejä: Logomon elokuvat   Turun elokuvat

Palasia opsista:
1.-2. luokkien opetussuunnitelmassa elokuvaa käsitellään monilukutaidon (L4) osana. Opetuksessa käytetään ikäkauden tarpeisiin soveltuvia tekstejä, kuten lehtiä, kirjoja, pelejä, elokuvia ja musiikkia sekä monimuotoisen ympäristön havainnointia ja oppilaiden tekemiä ja valitsemia sisältöjä.

Muilla vuosiluokilla elokuva liittyy kielen kirjallisuuden ja kulttuurin ymmärtämiseen (S4). Oppitunneilla tutustutaan kulttuurin käsitteeseen ja sen eri ilmenemismuotoihin, kuten kansanperinteeseen, elokuvaan, teatteriin, puhekulttuuriin ja mediakulttuurin eri muotoihin