Linkkejä ympäristökasvatukseen

Aurajokisäätiön  sivuilla on Aurajokeen liittyvää infoa ja ajankohtaistietoutta.

Globalis on Suomen YK-liiton sivusto, joka antaa tietoa maailman tilasta.

Ilmatieteenlaitos

Karttapaikka palvelussa pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustakarttoihin.

Lounais-Suomen jätehuolto

Luontoliitto tarjoaa nuorten asiantuntijoiden järjestämiä kouluvierailuja.

Luontoportti tarjoaa sovelluksen, jonka avulla voi tunnistaa helposti kukkakasveja, lintuja, perhosia ja kaloja. Sivuilta löytää tietoa sadoista luonnonlajeista huippukuvaajien otoksilla kuvitettuna. Sivusto toimii kahdeksalla eri kielellä.

Lähellä kaupungissa -verkkosivusto ohjeistaa harjoittelemaan lähiympäristöjen havainnointia ja tutkimista sekä tiedon esittämistä.

Metsän oppimispolku on Suomen Metsäyhdistyksen ja Opetushallituksen yhdessä tekemä metsä- ja puuopetuksen malli varhaiskasvatuksesta lukioon.

Metsäyhdistyksen ”Opeta ja opi” -sivusto

PaikkaOppi.fi on kouluille maksuton verkkopohjainen oppimisympäristö. Se sisältää työkaluja paikkatietotaitojen perusteiden hallintaan sekä ohjeita paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa.

Turun Ekotori

Turun seudun puhdistamo selittää jätevedenpuhdistusprosessin ja kutsuu vierailulle Kakolanmäen vedenpuhdistamoon ( 9.lk.)

Virtuaalimetsä tuo metsän tietokoneelle. Virtuaalimetsän polkuja samoillessa pääsee tutustumaan suomalaisiin metsiin ja siihen, kuinka metsäluonto toimii.

WWF:n ympäristökasvatussivuilta löytyy innostavia oppimisen ja toimimisen kokemuksia, jotka tukevat eri-ikäisten ihmisten kykyä ja halua toimia ympäristön puolesta.

4H liitto