Elokuva

Elokuvissa käydään perusopetuksen aikana vähintään toisella ja seitsemännellä luokalla. Elämyspolun yhteistyökumppanit tarjoavat luokan valitsemia Koulukino-esityksiä, parhaillaan omassa ohjelmistossaan olevia esityksiä ja erilaisiin teemoihin liittyviä elokuvia.

Koulussa järjestetään elokuvaesitys ainakin kolmannella ja kahdeksannella luokalla. Tässä järjestelyssä hyvänä apuna on lokakuussa kouluille tarjottava ilmainen elokuvaviikko.

Varsinais-Suomen elokuvakeskus järjestää tilauksesta Koulukino-näytöksiä tapahtumakeskus Logomon Move 2 –salissa (126 paikkaa), Köydenpunojankatu 14, Turku. Elokuviin voi tutustua  Koulukinon sivuilla, jossa on tarjolla myös valmiita oppimateriaaleja. V-S elokuvakeskukselle voi ehdottaa kaikenlaisia elokuvia – sen jälkeen katsotaan, onko toive mahdollista toteuttaa.

Lähtöhinta on 5 euroa/oppilas. Aikuiset pääsevät ilmaiseksi. Jokaisen esityksen hinta lasketaan kuitenkin erikseen oppilasmäärästä riippuen. Tiedustelut sähköpostilla: info@vselokuvakeskus.net

Kino Diana (Turku, keskusta) ja Kino Piispanristi  (Piispanristi, Kaarina) tarjoavat koululaisnäytöksiä arkipäivisin klo 8-16 välisenä aikana (muut ajankohdat erikseen sovitusti).

Kino Diana on 68-paikkainen kotoisa teatteri Turun keskustassa. Kino Piispanristi sijaitsee Piispanristillä Turun ja Kaarinan rajamaastossa ja teatterissa on yhteensä neljä eri kokoista salia, joista suurimmassa on 94 paikkaa ja pienimmässä 38 paikkaa. Teatterit ovat esteettömiä.

Näytöksen hinta määrittyy ryhmän koon ja elokuvan mukaan. Hinta alkaen 6,50e/oppilas, minimiveloitus 25 osallistujan mukaan. Opettajat ja/tai mahdolliset avustajat pääsevät näytökseen aina veloituksetta.

Tiedustelut ja varaukset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen antti@cinemahouse.fi.
Tiedustelut puhelimitse arkipäivisin klo 9 – 16 välisenä aikana numerosta 040 4194628.

Muita elokuvalinkkejä: Logomon elokuvat   Turun elokuvat

Palasia opsista:
1.-2. luokkien opetussuunnitelmassa elokuvaa käsitellään monilukutaidon (L4) osana. Opetuksessa käytetään ikäkauden tarpeisiin soveltuvia tekstejä, kuten lehtiä, kirjoja, pelejä, elokuvia ja musiikkia sekä monimuotoisen ympäristön havainnointia ja oppilaiden tekemiä ja valitsemia sisältöjä.

Muilla vuosiluokilla elokuva liittyy kielen kirjallisuuden ja kulttuurin ymmärtämiseen (S4). Oppitunneilla tutustutaan kulttuurin käsitteeseen ja sen eri ilmenemismuotoihin, kuten kansanperinteeseen, elokuvaan, teatteriin, puhekulttuuriin ja mediakulttuurin eri muotoihin