Fågelsång i försommarnatten fredag 4.6 kl. 22-02

Coronaläget medger nu att max. 10 personer får samlas förutsatt att säkerhetsföreskrifterna efterföljs. Det betyder att Arbis kan som planerat fågelvandra i försommarnatten fredagen den 4 juni kl. 22-02 tillsammans med fågelguiden Hans G. Hästbacka. Fågelvandringen görs till fots ca 4 h med fokus på nattsångarna. Vi lyssnar på sången och lär oss mera om utbredning, levnadsvanor och häckningsbiotoper. Ta med dig varma kläder och lämpliga skodon, en handkikare, en fågelbok och ett sittunderlag. Eftersom vi pausar under vandringen kan det vara bra ha med sig också en termos med något varmt och lite tilltugg. Någon kursplats finns ännu kvar så anmäl dig via den elektroniska kursportalen eller kontakta Arbis kansli. Exkursionen sker natten mot lördag så att vi lugnt kan vandra in på de stämningsfulla småtimmarna. Samling vid Hallisforsens parkering.

Foto: Kayla Farmer/Unsplash