Galleriakierros

Uusi kuvataiteen assistenttimme Martta kävi tutustumassa Turkulaisiin Gallerioihin. Kierros tehtiin diplomikurssilaisia ajatellen, motiivina myös tutustua Turun taidekenttään.

Reija Palo-oja: Flow 11.10.-5.11.2017 Galleria Joella

Työt ovat pääasiassa kovalevylle tehtyjä öljymaalauksia. Kuvat ovat hyvin viitteellisesti maalattuja vesimaisemia, joissa pääosassa ovat värisävyt ja valon ja varjon vaihtelu. Katsoja voi sitten itse päättää, millaisena kuvan maiseman näkee, ja suuripiirteisistä kuvista voi löytää omat yksityiskohtansa.

Palo-ojalta voi oppia, kuinka kaikkea ei tarvitse antaa tarjottimella, vaan töihin voi hyvin jättää häilyviä alueita.

     Marjatta Holma

20.10.-12.11.2017 Galleria Å

Holman näyttelyssä on esillä vain paljas minimi. Kuinka paljon töistä voi enää riisua, ennen kuin näyttely lakkaa olemasta näyttely? Holma taiteilee minimalistisuuden äärirajoilla. Teokset ovat äärimmäisen rauhallisia hiljaisissa sävyissään ja väljässä asettelussa. Näyttely on palkintonäyttely Turun taiteilijaseuran vuoden 2016 tittelin ansaitsemisesta.

 

Jan Anderzen: Siipi empii

6.10.-12.11.2017 Vanhan raatihuoneen galleria

Astuttuani sisään ja käännyttyäni kohti teosluetteloa ja vieraskirjaa, säikähdin niin, että lähes pomppasin ylös. Runsas näyttely pitää sisällään mosaiikkitöitä, tekstiiliä, valoa ja ääntä, joka minut pääsi yllättämään. Töissä toistuvat tarkkaan suunnitellut yksityiskohtaiset kuviot, jotka ovat luonnon innoittamia, vaikka ne ovatkin hyvin geometrisiä, kovia ja kiiltäviä. Installaatioista kiinnostuneelle opiskelijalle tosi hyvä tärppi.

Iiu Susiraja: Näkkileipä

6.10.-12.11.2017 Galleria Harmaa

Susirajalta on esillä marraskuun puoliväliin saakka lyhyt videoteos, ainoa videoteos tämän galleriatsekkauksen kaikesta sisällöstä itse asiassa. Näennäisesti äärimmäisen yksinkertainen ja ”random” teos alkaa vasta hiljalleen katsomisen jälkeen avautua, kun huomaa miettivänsä, miksi se ylipäätään on olemassa. Videon katsottua näkee, kuinka yksinkertaisimmat, arkiset asiat saavat itseään suuremman merkityksen taiteessa. Taltioitu näkkileipä on symboli.

 

MAKASIINI CONTEMPORARY

Viljami Heinonen

14.10.-19.11.2017

Tiia-Elina Nurminen

14.10,.19.11.2017

MAKASIINI CONTEMPORARYssa on marraskuun loppupuoliskolle asti esillä kaksi maalausnäyttelyä, joten siellä käymällä saa lyötyä kätevästi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ensimmäisessä tilassa oleva Nurminen on ottanut valoisan näyttelytilan haltuunsa suurilla vaaleanpunaisilla ja ronskeilla abstrakteilla teoksillaan. Heinosenkaan jälki ei ole mitään piperrystä, vaikka työt ovat esittävämpiä. Punk-henkiset kollaasimaiset työt ovat hyvä vastapaino toisen tilan vaaleanpunaisuudelle.

 

Sirpa Särkijärvi

17.-10.-5.11.2017 Auran Galleria

Särkijärven vahvat ja värikkäät teokset ovat tehty erikoisella, aikaa vievällä tekniikalla valuttaen akryylimaalia vaakatasossa. Maalauspinta on kiiltävä ja kolmiulotteinen, maalauslevyt ovat peitettynä paksuihin kerroksiin eri sävyjä, jotka on valittu huolella ennen teoksen fyysistä toteuttamista. Teokset ovat muotokuvia, joissa ihmisen kuvaamiseen yhdistyy sisällä näkyvä luonto. Hyvin pian marraskuussa päättyvä näyttely kannattaa käydä katsomassa, varsinkin jos haluaa tutkailla siveltimelle vaihtoehtoisia maalaustekniikoita.

Vastaa