Kuvataiteen opintoretki PARIISIIN!!!Torstai 20.4

Kuvataiteen 4.kurssin opiskelijat ovat parhaillaan Pariisissa opintomatkalla. Tässäpä hieman tunnelmia viime torstailta. Kiitos Viivi ja Maria tästä blogitekstistä! Toivottavasti saamme pian kuulla lisää!!

Kuvataiteen opintoretki Pariisiin – Torstai 20.4.

Torstai 21.4. oli ensimmäinen kokonainen päivämme Pariisissa. Aamulla kävelimme keväisissä tunnelmissa Notre Damelle, jossa Riitta kertoi meille Ranskan historiasta. Tästä jatkoimme Seinen vartta pitkin Louvren suuntaan, matkalla näimme Marie Antoineten mestauspaikan. Päivämme ehdoton kohokohta oli Louvre, jonka kuumaan pätsiin astuimme innokkaina näkemään Mona Lisan ja Milon Venuksen. Louvren muihin kohokohtiin kuuluivat mm. Vapaus johtaa kansaa sekä Pyhä Anna kolmanena -teokset.

Illalla osa porukasta jatkoi varsin kulturelleissa tunnelmissa, sillä menimme Le 59 Rivoli -taidegalleriaan. Paikkaa on aivan Pariisin ytimessä: 6 kerroksinen rakennus sijaitsee keskellä halpisvaateketjujen sekä pikaravintoloiden rykelmää. Ulkoapäin rakennus näytti bordellilta, koska sen seinillä oli erittäin kyseenalaisia kuvia. Uskaltauduimme kuitenkin sisälle, jonka jälkeen kohtasimme uuden järkytyksen: katot, lattiat ja seinät oli maalattu, piirretty ja kirjoitettu aivan täyteen. Vautsi, se oli huikeaa!

Jokaisessa kerroksessa oli useampi ateljee, joissa sai vapaasti katsella ja ihmetellä. Juttelimme taiteilijoiden kanssa ja tutustuimme aivan upeisiin taideteoksiin. Mieleemme jäi kohtaaminen taidegallerian perustajan Francescon kanssa. Hän oli hyvin kiinnostunut meistä suomalaisista ja halusi oppia suomen kieltä. Francesko myös nappasi kameramme ja otti meistä kuvia muiden vieraiden kanssa. Luovuuden puuskassaan hän luonnosteli tussilla kasvomme paperille ja tehosti esitystään hämmentävillä ääniefekteillä. Hullaannuimme taideteoksesta kovasti ja ostimme sen häneltä.

Viivi ja Maria

 

 

 

 

Vastaa