Blogit

Lapsen oikeuksien viikko

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista.

Viikkoa vietetään vuonna 2021 15.-21.11. ja vuoden teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Topeliuksen koulussa vietettiin yöpukupäivää,ja lasten oikeuksien ympärillä on puuhasteltu koko viikko.

Turku kehittyy

Topeliuksen koulun oppilaan, Reino Poutiaisen, työ koristaa uutta Förin viereen tullutta konttia. Teos valikoitui 4B- luokan töistä. Uusi kontti on osa keskustan alueen kehittämishanketta.

6A esittäytyy

Kuutosluokkalaiset ovat alakoulun vanhimpia, ja kuutosluokka on myös koko koulun suurin luokka. Oppilaita on tällä hetkellä 29. Olemme äänekkäitä ja kaikki huomaavat kun tulemme paikalle.

6A-luokalla on oma maskotti. Se on nalle ja sen nimi on Kana. Kana tarkkailee yleensä luokan touhuja pianon päältä.

6A:n maskottinalle tekee vihkotehtäviä
Luokan maskotti Kana tarkistaa kotitehtäviä.
6A:n maskottinalle on varustautunut kumisaappailla ja sateenvarjolla.
Syksyllä on tärkeätä pukeutua säähän sopivasti. Tässä Kana näyttää mallia.
Nalle ja kuvistyöt
Kana on ylpeä luokan kuvistöistä, joiden aiheena oli pop-taide.

Liikuntatunneilla oppilaiden ehdoton suosikkipeli on kahden tulen välissä!

Kaksi tyttöä roikkuu naruissa
Liikuntatunneilla on usein kova vauhti päällä kun 29 oppilasta valtaa pikkuisen salin.
Kaksi tyttöä pelaa palloa salissa
Luokaltamme löytyy monen lajin harrastajia – jalkapallo, koripallo, cheerleading, parkour, ratsastus, tanssi, lentopallo, aerobic, skeittaus, telinevoimistelu, motocross, sulkapallo ja frisbeegolf.

5A esittäytyy

Me olemme 5A ja meitä on yhteensä 19 + Lotta-ope. Meidän luokkamme on aika äänekäs ja energinen, mutta parasta on se, että meidän luokassa kaikilla on hyvä olla. Välitunneilla pelaamme usein totuutta ja tehtävää sekä jalkapalloa, paitsi nyt, kun pelialue ei ole käytössä. 8 meistä toimii Välkkis-ohjaajina ja he pitävät joinain välitunteina leikkejä 1.- ja 2.-luokkalaisille. Tunneilta keräämme tähtiä hyvästä työskentelystä ja kun kaikki tähdet on väritetty, ehdotamme itse ja äänestämme, mitä teemme tähtitunnilla.

Meidän luokkamme vahvuus on, että meillä on paljon erilaisia persoonia luokassa. Olemme myös hyviä tarttumaan toimeen ja hommat tulee hoidettua. Erityisen ylpeitä olemme siitä, että meidän luokassamme kaikki hyväksytään juuri sellaisina kuin on.

2B esittäytyy

Tässä luokkamme 2B! Luokassamme on 21 oppilasta ja ope. Olemme hauskoja, hassuja, vähän villejä ja luovia. Olemme tämän syksyn aikana tutustuneet MOK-viikolla viikinkeihin, ja teimmekin savesta viikinkilaivat sekä pohdimme omia vahvuuksiamme kilpiin. Opettelimme myös viikinkien riimukirjoitusta.

Luokkamme tsemppaa kovasti lukemisessa, ja luokkaamme ilmestyikin eräänä päivänä Luku-Lennart, joka kasvaa lukemamme perusteella. Lukemisen lisäksi pidämme käsitöistä, liikunnasta ja matematiikasta.

Tavoitteenamme on, Luku-Lennartin kylläiseksi saamisen lisäksi, olla ystävällisiä toisillemme ja auttaa muita tarvittaessa.

2A esittäytyy

Meidän luokassa on 19 oppilasta ja ope. Tänä syksynä saimme luokkaamme kaksi uutta oppilasta. Olemme energisiä ja puheliaita, joskus jopa hieman äänekkäitä. Lisäksi olemme huumorintajuisia ja hauskuutta riittää yhdessä. Onhan meillä aika hassu opekin.  Eli kokonaisuudessaan olemme kiva luokka.
Pidämme erityisesti käsityöstä, matikasta ja liikunnasta. Välituntisin aika kuluu jalkapalloa pelaten, leikkien ja jutellen.
Tavoitteenamme on olla kaikkien kaveri ja koitamme kuunnella toisiamme. Vaikka joskus tulisikin riitoja niin selvitämme ne ja koitamme olla ystäviä.

3B esittäytyy

Hello!

Olemme Topeliuksen koulun 3B- luokka. Tässä luokassa on 22 oppilasta ja opettaja. Luokkatilamme sijaitsee Pakkarinkadulla, niin sanotun kivitalon 3. kerroksessa. Tänä vuonna ruokailemme luokassa. Apunamme välillä häärää kouluvaari Dennis ja muutama koulunkäynninohjaaja.

Luokassamme pyrimme siihen, että ketään ei kiusata! Jokainen saa olla erillainen ja oma itsensä. Kannustamme toisiamme, jotta jokainen saa edetä omien taitojensa mukaan.

Olemme mielestämme sinnikkäitä, auttavaisia, tykkäämme keskustella, huumorintajuisia, tykkäämme tehdä paritöitä ja tykkäämme esiintyä. Usein perjantaisin kerromme toisillemme vitsejä 🙂

Oppilaskunnan hallitus

Oppilaiden osallisuus – Turun OPS 2016

”Turun perusopetuksen koulujen kaikessa toiminnassa vahvistetaan jokaisen oppilaan kokemusta osallisuudesta, mikä merkitsee, että oppilas kuuluu kouluyhteisöön sen tasa-arvoisena jäsenenä, hänen toiminnallaan on merkitystä ja hän voi vaikuttaa ympäristöönsä ja yhteisönsä asioihin.

Oppilaan osallisuutta omaan opiskeluunsa ja koulunkäyntiinsä vahvistetaan pitämällä häntä keskeisenä henkilönä ja ohjaamalla häntä omien ja oman oppilasryhmänsä tavoitteiden asettamisessa sekä oppimisen suunnittelussa ja arvioinnissa.

Oppilasta ohjataan tekemään valintoja ja vaikuttamaan omaan oppimiseensa ja koulunkäyntiinsä sekä löytämään parhaat tapansa oppia ja työskennellä. Häntä kannustetaan ottamaan vastuuta omista asioistaan ja toimimaan yhdessä toisten kanssa ympäristönsä hyväksi. Elämänhallinnan taitoja harjoitellaan monipuolisesti.

Oppilaan osallisuus toteutuu myös edustuksellisesti. Jokaiselta luokalta valitaan edustaja oppilaskunnan hallitukseen. Edustajan kautta tieto kulkee jokaisesta luokasta oppilaskunnan hallitukseen ja hallituksesta luokkaan. Oppilaskunnan hallituksen vaalissa oppilaat toteuttavat demokraattista päätöksentekoa.

Oppilaskunnan hallitus toimii vuorovaikutuksessa rehtorin ja koulun muun henkilöstön kanssa.”

Topeliuksen alakoulun uusi oppilaskunnan hallitus ensimmäisessä kokouksessaan tammikuussa -20.