Blogit

Topeliuksen Tiedepäivä

Koulumme 7-luokkalaiset osallistuivat Topeliuksen Tiedepäivään 5.11.2018. Päivän aikana:

  • Opittiin Tiedekeskus Tuorlassa tähtitieteestä plantaarioesityksessä, tähtitornissa ja koulun opettajien toteuttamassa Stellarium-harjoituksessa.
  • Tutustuttiin fysiikan tutkimusmenetelmiin ja suomalaiseen tähtitieteen tutkimukseen.
  • Tehtiin kemian ja biologian tutkimuksena oppilastyö Turun alueen luonnon vesistä.
  • Opittiin Livian Tuorlan toimipisteessä kasveista, eläimistä ja floristiikasta sekä Livian tarjoamista koulutusmahdollisuuksista.

Itsenäisyysjuhla

100- vuotiaan Suomen teemavuosi huipentui Topeliuksen alakoulun suureen synttärijuhlaan. Vietimme arvokkaan, mutta rennon päivän, johon sisältyi Maamme- laulu, kättelyt, alkumalja ja vauhdikkaat juhlat esityksineen sekä jatkoineen. Päivän kruunasi juhlalounas, jossa kuudesluokkalaiset toimivat tarjoilijoina.

Saiturin joulu

Saimme alakoulun vieraaksi lastenteatteri Kurnuttavan Sammakon.He esittivät version Charles Dickensin Saiturin joulusta, jonka ensi-ilta oli 19.10.17 Turun Seikkailupuistossa.

Näytelmä oli valloittava ja mukaansatempaava! Lapset nauttivat ja nauroivat täysillä mukana!

”Bujo” vai mitä nämä nyt sitten on…

Aloitimme tämän syksyn käsitöissä perehtymällä kirjansidontaan. Tavoitteena oli sitoa jokaiselle oma Bujo. Bujo on lyhenne sanoista bullet journal ja ajatus on tehdä luodinnopeita muistiinpanoja. Me käytämme näitä tietysti käsityön muistiinpanoihin. Harjoittelemme ajanhallintaa ja kirjaamme näihin töiden aikataulut. Tietysti näitä käytetään myös luonnoslehtiöinä ja näihin kirjataan käsitöiden suunnitelmat ja tarkemmat yksityiskohdat. Jätettiin kirjoihin tietysti tilaa jokaisen ihka omalle sisällöntuottamisellekkin. Jokainen sai valita oman visuaalisen ilmeen kirjan kanteen ja harjoittelimme muutamia erilaisia tapoja sitoa kirjaa. Tästä on hyvä jatkaa tositoimiin. Tehokasta ajan ja asioiden hallintaa, kokeile sinäkin…

Kuvassa valinnaisen käsityön ryhmäläisten bujoja.

Terveisin tekstiilin Salla

Kevättä rinnassa

Perjantaina 28.4. vietettiin Topeliuksen koulussa kevätkarkeloita. Ohjelmaa oli taas monenmoista, ja tunnelma oli katossa 🙂 Tanssimme yhdessä, valitsimme vuoden sketsihahmon Topeliuksen koululle ja saimme nähdä oppilaiden käsitöitä muotinäytöksessä.

Åbo Akademi

Viidennen luokan oppilaat kävivät hauskalla ja opettavaisella päiväretkellä Åbo Akademin kemian laitoksella. Laukaisimme raketin, teimme taikatemppuja, tutkimme erilaisia aineita ja niiden PH- arvoja sekä teimme itse paperia.

MOK- viikko Topeliuksen koulussa

Uudistuneen opetussuunnitelman myötä Topeliuksen koulussa otettiin käyttöön MOK, eli Monialaiset OppimisKokonaisuudet. Viikolla 10 teemana oli terveys ja tasa-arvo. Teeman puitteissa tutustuimme moniin mielenkiintoisiin asioihin ja ilmiöihin, muun muassa vierailijoiden, oppituntien ja messualueen avulla.

Oppilaat arvioivat viikon kivaksi, mielenkiintoiseksi ja opettavaiseksi!

Meillä kävi mahtavia vieraita Varsinais- Suomen Näkövammaiset ry:stä.
5. luokan Kauneus- ja terveys- messut.

Paavo Nurmi- kiertue

 

 

Koko Suomi tanssii ja lanteet hytkymään
Jaakko kävi kertomassa tärkeästä Plan- työstä ja lasten oikeuksista Suomessa ja kehitysmaissa.