Koulutapaturmat ja esinevahingot

Koulutapaturmat

Koulutapaturma on perusopetuksen oppilaalle tai lukiolaiselle sattunut tapaturma koulussa, koulumatkalla tai koulun toimintasuunnitelmaan liittyvässä muussa toiminnassa, esim. leirikoulussa, retkellä ym. Tapaturman sattuessa.

Toimintaohjeet tapaturman sattuessa

Lievät koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat hoitaa kouluterveydenhoitaja tai mikäli hän ei ole paikalla, opettaja hoitaa.

  • Tarvittaessa oppilas lähetetään yhteispäivystykseen Tyks, T-sairaala, Savitehtaankatu 1.
  • Hammastapaturmissa ohjataan kaupungin terveyskeskuksen hammashoitolaan
  • Mikäli oppilaan käytössä olevat silmälasit rikkoutuvat lääkärinhoitoa edellyttävän tapaturman yhteydessä, korvaa vakuutus niiden korjauskustannukset tai jos korjaaminen on mahdotonta, entistä vastaavat hankintakulut.
  • Koululla terveydenhoitaja tai opettaja tekee vahinkoilmoituksen LähiTapiolaan.

Koulutapaturmissa ensisijainen hoitopaikka on Tyksin yhteispäivystys, mutta halutessaan huoltaja voi kuitenkin itse viedä lapsen hoidettavaksi myös yksityiselle lääkäriasemalle. Huoltaja saa koulusta vakuutustodistuksen, joka tarvitaan hoitoon mennessä. Tämä todistus antaa hoitolaitokselle oikeuden laskuttaa suoraan LähiTapiolaa.

Huoltaja voi halutessaan maksaa kulut ensin itse ja hakea korvausta LähiTapiolasta.

Lisätietoja

Lisätietoja korvausasioista saa soittamalla LähiTapiolaan puh. (09) 453 2316.

Koulutapaturmat

Lähi-Tapiolan tiedote tapaturmavakuutuksesta

Esinevahingot

Turun kaupungin koulussa olevan oppilaan henkilökohtaisen omaisuuden korvaamisessa lähtökohtana on, että jokainen vastaa itse itselleen aiheutuneista vahingoista.

Vahingonkorvauksen saaminen vaatii vastuuperusteen. Korvattaviin tapauksiin sovelletaan vahingonkorvauslakia.

Mikäli oppilaalle sattuu esinevahinko oppitunnilla opetustilanteessa (esim. kemian tunnilla happoa roiskahtaa vaatteelle, liikuntatunnilla pallo rikkoo silmälasit), on Turun kaupungilla ollut käytäntönä, että kaupunki yleensä korvaa vahingon saatuaan korvaushakemuksen ja koulun selvityksen vahingosta (Opetuslautakunta 25.8.1993 § 10 5113/601-93).

Esinevahingot