Pansion koulun Suomi 100 -juhla

Suomi 100 -juhla

Ennen juhlaa harjoittelimme todella ahkerasti ainutlaatuista Suomi 100 -juhlaa varten. Meillä oli poikkeuksellisesti kaksi kenraaliharjoitusta. Ensimmäinen harjoitus oli A-luokille ja toinen B-luokille. Varsinaisen  juhlan alussa 6-luokka saapui saliin jonossa ja esittivät hienon marssin. Marssin nimi oli Jääkärimarssi. Juhlassa rehtorimme Sari Grönroos piti juhlapuheen koulumme historiasta. Puheen jälkeen 1-luokkalaiset lauloivat laulun Oravanpesä.

Juhlassamme laulettiin perinteisiä Suomeen liittyviä lauluja. A-luokilla oli oma juhla ja sama myös B-luokilla. Minä Sannu ja kaverini Siina lauloimme luokkalaistemme kanssa kuorossa. Laulaminen kuorossa oli hieman jännittävää.

Oppilaskunnan puheenjohtaja Sarah Al-Lami puhui oppilaskunnan saavutuksista ja siitä millaista on olla lapsi 100-vuotiaassa Suomessa. Juhlan loputtua menimme ruokalaan syömään pipareita ja juomaan mehua.

Iloista Suomi 100 -juhlaa kaikille!

Tekijät: Sannu ja Siina/5-luokka

Suomen lippu liehuu lipputangossa koulun pihalla. Koulurakennus on valaistu.
Koulumme pihalla oli hienot sinivalkoiset valaistukset.
Syyslukukauden 2017 monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikolla 4-6 lk valinnaisessa pajassa valmisteltiin Suomi 100 -juhlien tarjoilua leipomalla tuhat piparia, koristelemalla mukeja ja ruokasalia sekä askartelemalla servettirenkaita. Tässä tarjoiluista vastanneen Valmo b-luokan oppilaita valmistautumassa vastaanottamaan niin koulumme oppilaat perheineen kuin nykyiset ja jo eläkkeelle siirtyneetkin opettajat. Tarjolla oli: kahvia, teetä, mehua sekä pipareita.