Vanhempainyhdistys

Vanhempainyhdistys

Pansion koulun Vanhempainyhdistys ry on perustettu vuonna 2004.

Yleistä

Yhdistyksen tarkoitus on edistää Pansion koulun oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa, tukea koteja ja koulua niiden pyrkimyksessä luoda lapsille hyvä oppimis- ja kasvuympäristö sekä edistää heidän tasapainoista ja monipuolista kehitystään. Yhdistys voi tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä ja sen tarkoitus on toimia oppilaiden vanhempien yhteistyöelimenä.

Toiminta

Vanhempainyhdistys järjestää koulun oppilaille lukuvuoden aikana muutaman jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman. Syksyllä järjestetään koulun alimpien luokkien oppilaille Halloween-teemainen puuhailta ja keväällä ystävänpäivädisko 3.-6.-luokkalaisille. Ennen joulua järjestetään joulukorttipaja, johon oppilaat ja heidän vanhempansa saavat tulla askartelemaan joulukortteja omaan käyttöönsä. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös jotain toimintaa koko koululle.

Kokoukset

Vanhempainyhdistys kokoontuu koulun ruokasalissa keskimäärin kerran kuukaudessa. Kokoukset ovat avoimia kokouksia, joihin kaikilla vanhemmilla on mahdollisuus osallistua. Kokouspöytäkirjat julkaistaan Wilmassa.

Taloudellinen toiminta

Vanhempainyhdistyksen toiminta on täysin vapaaehtoista työtä koulun ja oppilaiden hyväksi. Jäsenmaksuja ei peritä, vaan toiminta rahoitetaan tapahtumien tuotoilla. Vanhempainyhdistys on mm. hankkinut oppilaiden käyttöön liikuntavälineitä (luistimia, pulkkia, pesäpallovälineitä yms.), välituntileluja ja askartelutarvikkeita. Yhdistys on myös hankkinut koululle teatterinäytöksiä sekä järjestänyt kilpailuja, joista on erikseen mainittava vuonna 2010 järjestetty koulun maskottikilpailu, jonka voittajaksi kuoriutui Pansku Pingviini. Keväisin vanhempainyhdistys jakaa stipendejä parhaiten omaa suoritustaan parantaneille 2. ja 6. luokan oppilaille.

Tule mukaan!

Vanhempainyhdistyksemme toiminta on täysin vapaaehtoista. Jokaiselle löytyy varmasti jotain mukavaa tekemistä. Yhdistystoimintaan ei tarvitse sitoutua koko vuodeksi, vaan halutessaan voi osallistua vaikka vain yhden tapahtuman järjestelyyn. Uusia ideoita ja auttavia käsiä tarvitaan aina. Tärkeintä on, että toimintamme tulee jatkossakin säilyttämään iloisen luonteensa.

Yhdessä tekemällä saamme aikaan enemmän!

 
Vanhempainyhdistyksen sähköposti: pansion.vyry@gmail.com