Pansion koulussa tapahtuu

Halloween-naamiaiset Pansion koululla 4.11.

Marraskuun ensimmäisenä perjantaina 4.11. Pansion koulussa vietettiin halloween-naamiaisia. Edeltävänä päivänä vanhempainyhdistys oli kuudesluokkalaisten avustamana järjestänyt halloween-diskon 1-3. luokkalaisille ja VALMOille, joten oppilaskunnan hallitus halusi vielä yhteiset juhlinnat. 

Naamiaisiin kuului pukeutuminen, jossa luokittain valittiin parhaiten pukeutunut, sekä tanssikilpailut. Myös muuta toimintaa oli, esimerkiksi luokkien omat halloween-juhlat ja oppilaskunnan hallituksen tekemä Kahoot. Tanssikilpailuun osallistui 20 erillistä esitystä. Osallistujia oli aina ekaluokkalaisita kuudesluokkalaisiin. Jotkut olivat harjoitelleet paljon, jotkut antoivat musiikin vain viedä mukanaan. 

Oppilaiden mielestä pukukilpailu oli rattoisaa, ja moni uskaltautuikin pukeutua. Luokkien omat halloween-jutut ja tanssikilpailu olivat oppilaiden mieleen. Oppilaskunnan hallituksen mielestä tanssikilpailun tuomarointi oli hauskaa, sillä tanssijat olivat yllätyksellisiä. 

Pansion koulun vappu 2022

Pansion koulussa vietettiin vappua perjantaina 29.4.2022 pihatapahtuman merkeissä.

Oppilaskunnan järjestämässä tapahtumassa oppilaat pääsivät kiertämään erilaisia toimintapisteitä koulun pihalla. Toimintapisteillä oppilaat pääsivät mm. taiteilemaan niin maalaamalla kuin katuliiduillakin, pelaamaan golfia, heittämään tikkaa, testaamaan jääkiekon laukaisunopeuttaan ja liikuntasalissa pääsi kokeilemaan jopa sumopainia. Lisäksi pihalle oli rakennettu parkour-rata ja keppihevosrata. Vappuhengen mukaisesti kasvomaalaukset olivat haluttuja.

Koulun pihalla oli myös viidensien luokkien järjestämä buffet sekä vanhempainyhdistyksen järjestämät arpajaiset.

Päivä oli aurinkoinen ja koulun pihalla näkyi paljon iloisia kasvoja. Suuret kiitokset oppilaskunnalle, vanhempainyhdistykselle ja viidensille luokille järjestelyistä!

Pansion koulun vappu

Pansion koulussa vietetään vappuaattoa teemapäivän merkeissä. Perinteinen Talent-show nauhoitettiin korona-ajan hengessä etukäteen ja luokat pääsevät nauttimaan esityksistä turvallisesti omasta luokasta käsin.

Kuvassa on Pansion koulun liikuntasalin lava, joka on koristeltu vappukoristein.
Esitykset kuvattiin liikuntasalin lavalla.
Kuvassa on kaksi viirein ja vappuhuiskuin koristeltua pulpettia.
Vappu-show’n juontajina toimivat mainiot oppilaskunnan hallituksen jäsenet. Juontajien vappustudio näytti tältä.
Kuvassa on pulpetti luokkahuoneessa. Pulpetin päälle on kiinnitetty maalarinteipillä iPad.
Maalarinteippi osoittautui hyväksi apuvälineeksi kuvauksissa. Kuvaajina ja editoijana toimivat koulumme taitavat oppilaat.

Suuri kiitos kaikille esiintyjille, juontajille, kuvaajille ja editoijalle, sekä koulutaiteilijallemme Satulle, joka oli mukana kuvauksissa. Hauskaa vappua Pansion koulusta!

Panskun päivä 20.11.2020

Pehmolelu istuu kirja edessään.
Myös Pansku pitää lukemisesta. Pansion koulussa vietettiin kirjallisuusviikkoa, joka huipentui Panskun päivään perjantaina 20.11..

Pansion lähiöpoliisit esittäytyvät

Kuvassa kaksi poliisia luennoivat koulun salissa.
Lähiöpoliisit Järvinen ja Niiniö

Lähiöpoliisit Järvinen ja Niiniö kävivät vierailulla Pansion koulussa tiistaina 19.11. Koulun 5.-6.-luokkalaiset pääsivät poliisien pitämälle oppitunnille, ja muissakin luokissa poliisit ehtivät piipahtaa. Toivottavasti tapaamme uudestaan Avointen ovien koulupäivänä lauantaina 8.2.2020!

Avointen ovien päivä lauantaina 2.2.

Pehmolelu istuu ikkunalla.
Mukana menossa Pansku, jonka kirjallisuusviikot päättyivät juhlallisesti avointen ovien päivään.

Avoimien ovien päivästä on tullut Pansiolle jo perinne. Päivän aikana kotiväellä oli mahdollisuus tutustua koulun toimintaan monella eri tavalla.

Mukana menossa olivat järjestöt KOTA ry, MLL, Me-talon edustajia sekä koulun vanhempainyhdistys.

Kuvassa kaksi henkilöä mainosstandin edessä.
Me-talon edustajat työssä.

KOTA ry:n mukana nelosluokkalaiset pääsivät metsäretkelle.

Kuvassa poika käyttää trangiaa. Edustalla nainen ja pieni lapsi.
Metsäretkellä mukana menossa myös oppilaiden perheenjäsenet.

MLL järjesti nettiluennon, jossa oli tärkeää tietoa niin oppilaille kuin vanhemmillekin mediakasvatuksen hengessä.

Kuvassa mies puhuu internetistä Pansion koulun juhlasalissa.
Luento kiinnosti niin vanhempia kuin viides- ja kuudesluokkalaisia.

Vanhempainyhdistys järjesti yhdessä vitosluokkalaisten kanssa buffetin. Buffetpöydän suosio olikin suuri ja pöytä tyhjeni kiitettävään tahtiin. Viidesluokkalaiset tienasivat buffetpöydän avulla rahaa tulevaan luokkaretkeen. Kiitos vanhempainyhdistykselle avusta!

Päivä oli täynnä tapahtumia, ystävällistä tunnelmaa ja hymyileviä kasvoja!

Seuraava avoimien ovien päivä järjestetään mahdollisuuksien mukaan lukuvuonna 2019-2020.

Tervetuloa mukaan!
Pansion koulun väki

Pansion koulussa vietetään perinteisiä Panskun lukuviikkoja

Kuvassa pehmolelu lukee kirjaa.
Pansion koulussa lukuviikkoja vietetään 21.1. – 1.2.2019. Tarkoituksena on perinteisesti keskittyä lukemiseen vähintään yhtenä oppituntina joka päivä. Lukuviikot huipentuvat avointen ovien päivään lauantaina 2.2, jolloin myös kotiväellä on mahdollisuus nähdä mitä kaikkea lukuviikkojemme aikana tapahtui.