Pansion koulussa tapahtuu

Pansion lähiöpoliisit esittäytyvät

Lähiöpoliisit Järvinen ja Niiniö

Lähiöpoliisit Järvinen ja Niiniö kävivät vierailulla Pansion koulussa tiistaina 19.11. Koulun 5.-6.-luokkalaiset pääsivät poliisien pitämälle oppitunnille, ja muissakin luokissa poliisit ehtivät piipahtaa. Toivottavasti tapaamme uudestaan Avointen ovien koulupäivänä lauantaina 8.2.2020!

Avointen ovien päivä lauantaina 2.2.

Pehmolelu istuu ikkunalla.
Mukana menossa Pansku, jonka kirjallisuusviikot päättyivät juhlallisesti avointen ovien päivään.

Avoimien ovien päivästä on tullut Pansiolle jo perinne. Päivän aikana kotiväellä oli mahdollisuus tutustua koulun toimintaan monella eri tavalla.

Mukana menossa olivat järjestöt KOTA ry, MLL, Me-talon edustajia sekä koulun vanhempainyhdistys.

Kuvassa kaksi henkilöä mainosstandin edessä.
Me-talon edustajat työssä.

KOTA ry:n mukana nelosluokkalaiset pääsivät metsäretkelle.

Kuvassa poika käyttää trangiaa. Edustalla nainen ja pieni lapsi.
Metsäretkellä mukana menossa myös oppilaiden perheenjäsenet.

MLL järjesti nettiluennon, jossa oli tärkeää tietoa niin oppilaille kuin vanhemmillekin mediakasvatuksen hengessä.

Kuvassa mies puhuu internetistä Pansion koulun juhlasalissa.
Luento kiinnosti niin vanhempia kuin viides- ja kuudesluokkalaisia.

Vanhempainyhdistys järjesti yhdessä vitosluokkalaisten kanssa buffetin. Buffetpöydän suosio olikin suuri ja pöytä tyhjeni kiitettävään tahtiin. Viidesluokkalaiset tienasivat buffetpöydän avulla rahaa tulevaan luokkaretkeen. Kiitos vanhempainyhdistykselle avusta!

Päivä oli täynnä tapahtumia, ystävällistä tunnelmaa ja hymyileviä kasvoja!

Seuraava avoimien ovien päivä järjestetään mahdollisuuksien mukaan lukuvuonna 2019-2020.

Tervetuloa mukaan!
Pansion koulun väki

Pansion koulussa vietetään perinteisiä Panskun lukuviikkoja

Pansion koulussa lukuviikkoja vietetään 21.1. – 1.2.2019. Tarkoituksena on perinteisesti keskittyä lukemiseen vähintään yhtenä oppituntina joka päivä. Lukuviikot huipentuvat avointen ovien päivään lauantaina 2.2, jolloin myös kotiväellä on mahdollisuus nähdä mitä kaikkea lukuviikkojemme aikana tapahtui.

Pansion koulun Suomi 100 -juhla

Suomi 100 -juhla

Ennen juhlaa harjoittelimme todella ahkerasti ainutlaatuista Suomi 100 -juhlaa varten. Meillä oli poikkeuksellisesti kaksi kenraaliharjoitusta. Ensimmäinen harjoitus oli A-luokille ja toinen B-luokille. Varsinaisen  juhlan alussa 6-luokka saapui saliin jonossa ja esittivät hienon marssin. Marssin nimi oli Jääkärimarssi. Juhlassa rehtorimme Sari Grönroos piti juhlapuheen koulumme historiasta. Puheen jälkeen 1-luokkalaiset lauloivat laulun Oravanpesä.

Juhlassamme laulettiin perinteisiä Suomeen liittyviä lauluja. A-luokilla oli oma juhla ja sama myös B-luokilla. Minä Sannu ja kaverini Siina lauloimme luokkalaistemme kanssa kuorossa. Laulaminen kuorossa oli hieman jännittävää.

Oppilaskunnan puheenjohtaja Sarah Al-Lami puhui oppilaskunnan saavutuksista ja siitä millaista on olla lapsi 100-vuotiaassa Suomessa. Juhlan loputtua menimme ruokalaan syömään pipareita ja juomaan mehua.

Iloista Suomi 100 -juhlaa kaikille!

Tekijät: Sannu ja Siina/5-luokka

Koulumme pihalla oli hienot sinivalkoiset valaistukset.
Syyslukukauden 2017 monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikolla 4-6 lk valinnaisessa pajassa valmisteltiin Suomi 100 -juhlien tarjoilua leipomalla tuhat piparia, koristelemalla mukeja ja ruokasalia sekä askartelemalla servettirenkaita. Tässä tarjoiluista vastanneen Valmo b-luokan oppilaita valmistautumassa vastaanottamaan niin koulumme oppilaat perheineen kuin nykyiset ja jo eläkkeelle siirtyneetkin opettajat. Tarjolla oli: kahvia, teetä, mehua sekä pipareita.

 

Tervetuloa takaisin kouluun!

Seuraava lukuvuosi Pansion koulussa alkaa tiistaina 15.8. klo 9.00 seuraavasti:

  • Alkuluokan oppilaat kokoontuvat koulun välituntipihalla
  • Valmo-ryhmien oppilaat kokoontuvat omiin luokkiin (nro 33 ja 27)
  • 1.luokan oppilaat kokoontuvat koulun välituntipihalla
  • 2.luokan oppilaat menevät omiin luokkiin
  • 3.luokan oppilaat kokoontuvat ruokasaliin
  • 4., 5. ja 6. luokan oppilaat menevät omiin luokkiinsa

Tiistaina 15.8. koulupäivä kaikilla oppilailla klo 9-12.

Oppilaiden koulupäivä lukujärjestyksen mukaisesti keskiviikosta 16.8. lähtien.  Oppilaille jaetaan lukujärjestykset heti ensimmäisenä koulupäivänä. Lukujärjestykset ovat nähtävissä Wilmassa 8.8. alkaen. Lukujärjestyksiin saattaa tulla muutoksia ensimmäisten kouluviikkojen aikana.

Avoimien ovien päivät – tervetuloa tutustumaan kouluelämään

KOTA ry:n retkellä kaakaota keittelivät nelosluokan oppilaat.

Avoimien ovien päivästä on tullut Pansiolle jo perinne. Päivän aikana kotiväellä oli mahdollisuus tutustua koulun toimintaan monella eri tavalla.

Mukana menossa olivat järjestöt KOTA ry, VAMOS, MLL ja Pansion kirjasto sekä sanataiteilija Veera Vähämaa. KOTA ry:n mukana nelosluokkalaiset pääsivät metsäretkelle. VAMOS järjesti yhteistoimintaharjoituksia 5.-6. luokkalaisille. MLL järjesti nettiluennon, jossa oli tärkeää tietoa niin oppilaille kuin vanhemmillekin mediakasvatuksen hengessä.

Oppilaiden kotiväkeä osallistui aktiivisesti päivän tapahtumiin.

Vanhempainyhdistys järjesti yhdessä vitosluokkalaisten kanssa buffetin. Buffetpöydän suosio olikin suuri ja pöytä tyhjeni kiitettävään tahtiin. Viidesluokkalaiset tienasivat buffetpöydän avulla rahaa tulevaan luokkaretkeen. Kiitos vanhempainyhdistykselle avusta!

Päivä oli täynnä tapahtumia, ystävällistä tunnelmaa ja hymyileviä kasvoja!

Seuraava avoimien ovien päivä järjestetään lukuvuonna 2017-2018.

Tervetuloa mukaan!
Pansion koulun väki

Kirjallisuusviikot innostivat lukemaan!

Oppilaat täyttivät Euroopan karttaa luokan ansaitsemilla lukumerkeillä.

Tammikuun viimeisillä viikoilla vietetyt kirjallisuusviikot Lukumatkalla Euroopassa innostivat oppilaat lukemaan kirjoja.

Lukemiseen kannattaa rohkaista, jotta siitä tulisi vahva osa lapsen elämää. Lukuharrastus kannattaa aloittaa jo pienenä lapsena.

Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä. Lukemisesta on monia hyötyjä, joita emme välttämättä usein tule edes ajatelleeksi.