Pansion koulun valinnaisaineet

Pansion koulussa oppilaat saivat tänä vuonna valita valinnaisaineen näistä kuudesta: liikunta, ilmaisutaito, kädentaidot, pelit ja pulmat, musiikki ja tieto-ja viestintätekniikka.
Me valinnaisen ilmaisutaidon oppilaat haastattelimme muiden valinnaisaineiden oppilaita. Meidän ryhmämme haastatteli kädentaidon valinnaisia. Ainetta opettaa Johanna Ruonamo. Johannan oppilaat ovat tykänneet kaikesta tähän mennessä tehdystä. Sarah sanoo että hän on pitänyt kädentaidosta jo pienestä pitäen. Kädentaidot oppilaineessa tehdyt työt ovat vastanneet ainakin Sarahin odotuksia.
Kun haastattelimme Johanna-opettajaa, hän kertoi, että on tykännyt opettaa kädentaitoja, koska oppilaat ovat mukavia ja innostuneita. Opettaja mainitsi, että oppilaat ovat tykänneet esimerkiksi avaimenperätöistä.
Haastattelijat: Eetu, Siina ja Oliwia

Pansion koulun valinnaisen ilmaisun ryhmä on haastatellut muita valinnaisten aineiden oppilaita sekä opettajia. Meidän ryhmämme haastatteli tieto-ja viestintätekniikan ryhmää. Niiden tunnilla käytetään tietokoneita sekä Ipadeja. Haastattelimme ensimmäiseksi opettaja Jonne Pihajokea. Hän kertoi että, hän on tykännyt opettaa tätä ainetta,koska oppilaat ovat hyvin innostuneita. Jonne kertoi, että tunneilla on tehty tietovisoja Kahootilla, tutkittu Qr-koodia, on tehnyt Imoviella esityksiä, editoitu, ja tällä hetkellä tehdään Garagebandilla omaa biisiä.Tämän jälkeen haastattelimme oppilasta Bryan Haugia. Hän kertoi että, he ovat käyneet eri sivuilla ja kerranneet mitä saa tehdä ja mitä ei sekä käyttäneet QR-koodia. Bryan kertoi myös että kaikki on ollut tähän mennessä hauskaa ja lähinnä olemme työskennelleet yksin, mutta käytämme samaa sivua samaan aikaan,olemme saaneet vaikuttaa siihen mitä tunnilla tehdään. Tässä kerroimme tärkeimmät asiat meidän haastattelusta.
tehnyt Maisa Ja Janette

Olemme valinnaisaineen ilmaisusta Vilma, Matilda ja Vanessa. Teimme haastattelun valinnaisen liikunnan oppiaineesta.Ensimmäiseksi haastattelimme opettaja Marko Rauhaa, joka kertoi että hänelle on aina ollut tärkeää liikunta ja siksi tykkää opettaa tätä liikunta ainetta. Marko Rauha kertoo myös että he ovat tähän mennessä pelanneet jalkapalloa, ultimatea, koripalloa ja frisbeegolfia. Seuraavaksi haastattelimme oppilaita nimeltään Ronan ja Matias he kertoivat että täällä valinnaisaineessa hauskinta oli jalkapallo ja opettaja joka on PARAS. (Toimittajan huomio opettaja seisoi vieressä 🙂 )
He kertoivat myös että he ovat itse saaneet vaikuttaa mitä Valinnaisen liikunnan tunnilla tehdään. Oppilaat kertoivat että se on ollut mukavaa kun on saanut itse valita tämän aineen.

Me täällä valinnaisen ilmaisun tunnilla harjoittelimme haastattelun tekemistä, ja päätimme haastatella meidän koulumme muita valinnaisryhmiä.
Meidän ryhmä haastatteli valinnaisen musiikin ryhmää.
Ensin haastattelimme opettajaa Teija Lainetta, joka kertoi mitä hän ja hänen 4.-6.- luokkalaiset mukavat oppilaat ovat tehneet: laulaneet, tanssineet, tehneet rytmiharjoituksia, soittaneet rumpuja ja joskus myöskin laulaneet mikrofoniin. Kaikki oppilaat ovat todella mukavia, iloisia ja innostuneita musiikista, Teija sanoo. Valinnainen musiikki on täydellinen oppiaine musiikkia rakastavalle Teija Laineelle. Teijan tavoite on saada jokaisen oppilaan lauluääni, rytmin taju ja nuotin lukeminen mahdollisimman taitavaksi.
Seuraavaksi haastattelimme valinnaisen musiikin oppilasta nimeltä Yasmin. Yasmin on neljännellä luokalla ja valitsi musiikin, koska samalla lailla kuin Teija Laineellakin musiikki on Yasminin juttu. Laulaminen ja tanssiminen on ollut hänen mielestä hauskinta.
Haastattelun kokeilu on ollut erittäin kiinnostava ja toivomme voivamme tehdä sitä joskus uudelleen.
-Sofie

Teimme valinnaisen ilmaisun tunnilla haastatteluharjoituksen. Meidän ryhmämme kävi haastattelemassa Pelit ja pulmat- valinnaisaineryhmää.
Ensimmäiseksi haastattelimme Pelit ja pulmat-aineen opettajaa Kai Salokangasta. Kai kertoi meille että nauttii tämän oppiaineen opettamisesta aineen monipuolisuuden takia. Kuulemma myös oppilaat ovat pitäneet aineesta.
Seuraavaksi haastattelimme Riinaa, Pelit ja pulmat- aineen opiskelijaa. Hän kertoi meille, että aine on vastannut odotuksia, ja hän on pitänyt kovasti erilaisista lautapeleistä ja iPadeilla puuhaamisesta. ”Olemme pelanneet erilaisia lautapelejä, jotka ovat joko olleet älyä vaativia pelejä, tai pelejä joissa ideana on vain pitää hauskaa! Olemme myös tehneet iPadeilla erilaisia harjoituksia.” Näin kertoi Riina meille kun kysyimme mitä he ovat tunneilla tehneet.
Oppilaat ovat myös kuulemma saaneet vaikuttaa aineen sisältöön. Kun kävimme haastattelemassa heitä, he harjoittelivat koodaamista A.L.E.X- koodauspelin avulla.
Veera 6a