Kuudensien luokkien ROCK-keikka

Oppilaita esiintymässä liikuntasalin lavalla.Musiikkiprojektimme

Oppilaita esiintymässä liikuntasalin lavalla.

Olemme koko syksyn valmistelleet musiikkikeikkaa jonka esitämme vanhemmille ja läheisille. Keikka on samalla vanhempainilta.

Lauluissa soittimina oli piano, kitara, basso ja rummut. Yhdessä biisissä oli mukana myös rytmimunat. Pianoa soitti ope, kitaraa Ville, bassoa Veera ja Bryan sekä rumpuja Bryan ja Jesse. Mikkiin lauloivat luokaltamme Viivi K, Seemet, Ata ja Bryan. Rinnakkaisluokalta Elnara, Aada S, Aada K ja Vanessa.

Keikalla esitämme Sweet Child O’ Mine biisin. Valitsimme kyseisen laulun sen takia, että esitimme sen koulun talentissa ja italialaisten kummioppilaiden vanhemmille. Se sujuu meiltä todella hyvin, joten se on myös yksi syy. Myös ”What are words” on yksi jonka esitämme. Sitä laulettiin Siljan laulukerhossa. Hetken päästä koko luokkamme alkoi harjoitella sitä. Morsian biisin kanssa oli aluksi vaikeuksia, koska se on niin uusi biisi, ettei siinä ole vielä nuotteja. Ville kumminkin taitavana teki opelle nuotit ja aloimme harjoitella sitäkin biisiä.

Keikan valmisteluihin kuului kutsukorttien, koristeiden ja välispiikkien tekoa. Koristeina meillä on kuviksen tunnilla tehtyjä papereja joita maalattiin eri tekniikoilla ja lisättiin niihin nuotteja. Teimme välispiikit itse ja kaikki jotka halusivat juontamaan, pääsivät. Ensin laitoimme padlettiin ideoita jota voisi käyttää spiikeissä. Seuraavaksi kirjoitimme ne puhtaaksi.

Harjoittelimme aluksi luokassa, mutta maanantaina roudasimme soittimia ja muuta tarvittavaa saliin. Aluksi järjestelimme soittimia, lisäsimme koristeita seinille ja sen jälkeen aloimme harjoitella spiikkejä sekä lauluja. Laulu ei kuulunut aluksi, mutta kyllä se alkoi kuulua, kun ope tarpeeksi monta kertaa siitä oli sanonut.

Tätä projektia on ollut todella mukava tehdä. On myös kivaa päästä juontamaan, koska tykkään juontaa! Harjoitellessa olen myös oppinut laulamaan kuuluvammin, koska ennen lauloin melko hiljaa. Odotan myös innoissani mitä vanhemmat ovat mieltä keikasta.

Eilen meillä olikin kyseinen keikka koulun juhlasalissa. Sinne tuli enemmän ihmisiä, kuin olin odottanut. Sali oli aivan täynnä! Myös omat vanhempani tulivat keikalle, joka oli todella kiva. Ainakin kuulemani mukaan heidän mielestään keikka oli todella hyvä ja siellä oli hyvä fiilis. Kuulema laulumme kuulosti myös hyvältä, ainakin siellä missä he istuivat eli eturivissä!

Kun tulimme kouluun keskiviikkona alkuillasta, menimme avaaman ääntämme luokkaan. Hetken päästä huomasimme, ettei Seemettiä näkynyt missään, koitimme tavoittaa hänet puhelimen kautta, mutta hän ei vastannut. Olimme ihmeissämme ja Viivi pienessä paniikissa, koska hänen olisi pitänyt laulaa kaikki missä Seemet laulaa. Onneksi Seemet tuli kumminkin muutama minuutti ennen keikkaa!

Vaikka minulla oli vain pieni juonto, jännitin todella paljon ja olin varma, että se menee jotenkin huonosti. Onneksi ei mennyt! Myös muitten juonnot menivät hyvin. Laulu ei kuulunut takariviin hyvin, mutta keikka onnistui muuten melko hyvin, ainakin omasta mielestäni.

Tänään esitimme keikan koko koululle. Se jännitti minua onneksi vähemmän, kuin vanhemmille esittäminen. Jännitys oli varmaan pienempi, koska olimme esittäneet sen jo eilen ja tiesin hieman, minkälaista se tulee olemaan. Keikka meni jopa hieman paremmin tänään! Eikä mitään ongelmia ei juurikaan ollut.

Saimme kehuja keikasta vanhemmilta, opettajilta sekä myös oppilailta. Hyvää palauletta on aina kiva kuulla!

Kirjoitti Sanni Laakso