Digivanhempainilta

Meidän luokka 5a järjesti vanhemmille digi-illan. Askartelimme kutsukortit koteihin, ja aloimme suunnittelemaan iltaa.

Maalasimme hienon pöytäliinan, jossa oli hymiöita ja muita nykyajan juttuja. Teimme myös tervetuloviirin. Se tosin meni vähän pieleen, toisella puolella luki väärin päin. Digi-illaksi valmistelimme esitelmiä sovelluksista, joista vanhemmat eivät välttämättä tiedä paljoa. Esim. Whatsapp, Snapchat ja Growtopia. Esitelmissä kerrottiin näistä sovelluksista, ja niissä piti myös pohtia mitä hyvää, ja huonoa näissä asioissa on. Ope piti myös esitelmän peleistä ja somesta, ja sen jälkeen Kahootilla kyselyn liittyen kotien peliaika- ja kännykkäasioihin.

Kahvin jälkeen esittelimme mitä kaikkea Ipadeilla ja tietokoneilla on koulussa tehty. Vy ja Viivi olivat tehneet meille Kahootilla lajintunnistustietokilpailun ympästä, johon vanhemmatkin halusivat osallistua. Pelin voitti Emilin 1-vuotias pikkuveli (ehkä äitinsä avustuksella?)
Matias ja Misa olivat valmistelleet nuorisosanasto-esityksen powerpointilla, joka sai suuren suosion vanhempien keskuudessa.
Näimme myös Explain Everythingillä tehtyjä töitä, esimerkiksi kemian videon molekyyleistä ja atomeista. Myös Imoviella tehty taukojumppa pääsi esille sekä KiVa- kiusaamista vastaan- video.

Digi-ilta 021 Digi-ilta 006

Veera ja ope esittelivät Office365 pilvipalvelun käyttöä ja mitä sillä voi tehdä. Opettaja puhui hiukan ohjelmoinnista eli koodaamisesta, jonka jälkeen Miikka näytti koodamisesityksen ohjelmalla nimeltä A.L.E.X. Lopuksi saimme nähdä sarjakuvia, joita oli tehty Superimpose ja Strip Design-sovelluksilla historian kertaustehtävinä.

Sanni, Viivi ja Oona 5a

Digi-ilta 013