Papukaijat Bella ja Veeti vierailulla

Tattaraisissa ja Tähtitukissa kevään yhteisenä projektina ovat olleet villieläimet. Loppua kohden projekti kohdentui papukaijoihin, joka alkoi papukaijamerkkien keräilystä. Papukaijamerkkien avulla kiinnitimme huomiota hyviin ruokatapoihin ja rauhalliseen ruokailuhetkeen. Lapset saivat kerättyä paaaaaljon papukaijamerkkejä ja toukokuun viimeisellä viikolla vietimmekin lasten kanssa yhdessä suunnittelemat papukaijajuhlat.

Papukaijajuhlia ennen saimme vieraaksemme oikeita papukaijoja: Sinikelta-ara Bellan ja neitokakadu Veetin. Saimme kontaktin luomiseen vierailijaan apua Lemmikkilinnut Kaijuli yhdistyksestä.

iso värikäs papukaija seisoo häkkinsä päällä ja syö paperinpalaa
Bella
lapsi syöttää pientä häkissä olevaa neitokakadua
Veeti

Lapset pääsivät katselemaan, kyselemään ja ihmettelemään mielenkiintoisia kaveruksia lähempää. Samalla tuli harjoiteltua eläinvieraidemme huomioonottamista rauhallisin liikkein ja puhein. Papukaijoja pääsi syöttämään ja muutaman lapsen kädelle Veeti suostui myös istahtamaan hetkeksi.

Papukaijajuhlissa oli disco, ilmapalloja, tiputanssia ja tietenkin herkkuja. Näiden lisäksi lapset pääsivät askartelupuuhiin. Papukaijajuhlissa tiistaina 30.5. oli hieman jo päättäjäistunnelmaa, koska nurkan takana häämötti jo muutaman lapsen ja aikuisen kesäloma. Jaoimme myös jokaiselle lapselle oman papukaijamerkin papukaijadiplomin kera, johon oli jokaiselle lapselle mietitty oma tärkeä vahvuus.