Aloitus varhaiskasvatuksessa

Kun saatte tiedon päivähoitopaikasta, olette tervetulleita tutustumaan päiväkotiimme ja tulevaan lapsiryhmään. Tutustuminen on tärkeää sekä lapsen että vanhempien kannalta. Lapsen yksilöllinen huomioiminen, luottamuksen rakentaminen, kasvatuskumppanuus ja vanhempien osallisuus alkaa ensikäynnistä lähtien. Mitä pienempi lapsi on kyseessä, sitä useamman kerran kannattaa tulla tutustumaan. Suositeltava tutustumisaika riippuu tietenkin lapsesta, mutta noin 1-2 viikkoa on sopiva pituus. Ensimmäiset päivät ilman vanhempia olisi hyvä myös olla alkuun lyhyempiä, mikäli vain mahdollista. Sovi lapsesi ryhmän kanssa tarkemmin tutustumisjaksosta ja alkukeskustelusta.

Päivähoidon aloituksen arviointi

Yhteydenpito ja yhteistyö

Päiväkodissamme on käytössä päiväkodin ja vanhempien välistä viestintää varten Wilma.  Vanhemmat saavat päiväkodin henkilökunnalta tunnukset, joilla Wilmaan pääsee rekisteröitymään. Wilmaan kirjataan esimerkiksi päiväkodissa olevan lapsen ryhmän viikko-ohjelmat, tiedotteita sekä pidetään yllä lasten vanhempien ja hoitohenkilökunnan kasvatuskumppanuutta. Wilman kautta vanhemmat voivat lähettää myös itse viestejä päiväkotiin. Päikky-järjestelmän kautta voit suunnitella ja seurata lapsesi hoitoaikoja.

Akuuteissa asioissa kuten lapsen sairastuessa tms. ilmoita siitä ryhmään tekstiviestillä tai Päikyn kautta. Mikäli lastasi hakee joku muu kuin huoltaja, ilmoita tästä lapsesi ryhmään tekstiviestillä tai muuten kirjallisesti.

Päikky

Ilmoitus ilkivallasta päiväkodin piha-alueella aukioloaikojen ulkopuolella

Lapsen kehityksen tueksi -neuvolalomake