Ajankohtaista

Koska lasketaan pulkkamäkeä… No tietenkin talvella!

Täällä Turussa saatiin odotella lunta vähän pidempään. Heti kun sitä saatiin, niin Kengurut -ryhmä päätti lähteä Impivaaraan pulkkamäkeen, tarkemmin sanottuna liukurimäkeen. Päivän liikunta-annos tuli kyllä suoritettua ihan kevyesti aamupäivän aikana.

lapset laskevat liukurilla pulkkamäkeä alas

 

 

Lapset eivät meinanneet malttaa lopettaa mäenlaskua.  Pidimme kuitenkin pienen tauon lämpimän juoman merkeissä ja ai, että kun maistui hyvältä pienessä pakkassäässä. Lapset tuumasivat, että tällaisia talvipäiviä lisää!

lapsia juomassa lämmintä glögiä grillikodassa

Ihanat jouluikkunat!

 

jouluinen ikkunakoristelu, joulukylä

Karrinkadun päiväkodin ikkunoihin on loihdittu aivan hurmaavat jouluiset maisemat ryhmien toimesta.  Näitä ovat saaneet ihastella joulukuun aikana ennen kaikkea päiväkodin lapset ja aikuiset, mutta joulujuhlan sijasta toteutetun tonttuseikkailun myötä myös vanhemmat ovat päässeet kurkkimaan ikkunoista sisään.

jouluinen ikkunakoristelu, tonttuja ja kuusia, poro ja joulupukki

jouluinen ikkunakoristelu, joulukuusia

jouluinen ikkunakoristelu, enkeleitä

jouluinen ikkunakoristelu, pupuja

jouluinen ikkunakoristelu, lumimaisema

jouluinen ikkunakoristelu

Lämmintä joulun aikaa kaikkiin koteihin!

Vanhempaintoimikunta paketointipuuhissa

Tänä jouluna vanhempaintoimikunta hankki varoja päiväkodin lapsille myymällä suklaalevyjä. Suklaalevyt eivät olleetkaan ihan tavallisia, vaan päiväkodin lasten vanhemmat ovat voineet tilata suklaalevyjä joulutuliaisiksi oman lapsensa piirtämällä jouluisella taideteoksella. Tilauksia tuli aika tavalla. Vanhempainyhdistyksen jäsenet ahkeroivat ja paketoivat lähes 400 suklaalevyä yhden illan aikana!

lasten piirtämillä kuvilla paketoituja suklaalevyjä

lasten piirtämillä kuvilla paketoituja suklaalevyjä

Vanhempaintoimikunnan varoilla hankittiin tänä vuonnakin perinteisesti jokaiseen päiväkodin ryhmään pikkujoululahjat jokaisen tarpeiden ja harkinnan mukaan. Avoin päiväkoti Hunajatupakin sai osansa ja jatkossa leikitäänkin lääkärileikkejä tii pii-majassa.


kolmen kuvan kokoelma. lapsi avaa jouluisia lahjapaketteja, yhdestä paljastuu lääkärileikkitavarat

ISO KIITOS!

Päiväkodissa on jo pitkään toiminut vapaaehtoisten vanhempien ylläpitämä vanhempaintoimikunta. He ottavat mielellään mukaan joukkoonsa uusia vanhempia. Jokainen vanhempi voi osallistua toimintaan omien mahdollisuuksien mukaan.

Tähtitukkien jouluvalmistelut

Tähtitukkien eskareiden jouluvalmistelut ovat alkaneet: joulusomistelua ja kuusenkoristelua, tonttuja ja hilepalloja.


Lapset laittavat tekemiään joulukoristeita esille seinälle, tonttuaskartelut ja joulunauhaa

Katsokaa nyt miten hieno joulukuusi meillä on!

Lapsia kerääntynynyt ihastelemaan kuusen ympärille sen koristeita ja valoja

Jouluaskartelujen lisäksi Tähtitukkien isoihin ikkunoihin ovat ilmestyneet pupun ja karhun kurkistuskuvat vilkutuksineen. Vähän erilainen aamuvilkutus päivän askareisiin rientäville vanhemmille.

Tonttuseikkailu 10.12 klo 15-17

Tervetuloa tonttuseikkailuun Karrinkadulle torstaina 10.12. klo 15-17!

Hakiessasi lasta/lapsia päivähoitopäivän jälkeen olette tervetulleita seikkailemaan päiväkodin takapihalle Karrinkadulle!

Lähtöpiste on Tähtitukkien ryhmän päädyn portista. Polku on merkitty joulupalloilla, pisteitä on seitsemän ja ne on numeroitu tonttulakkeihin.

Jokaisessa pisteessä on tonttu, jossa on ohje mitä pisteellä yhdessä lapsen kanssa tehdään. Lopuksi on tarjolla lämmintä glögiä ja pipari!

 

”Tip tap huuteli näin… Tästä se joulu alkaa!”

Hunajatuvan ja Martanpuiston pikkujoulut vietettiin iloisissa tunnelmissa marraskuun viimeisenä perjantaina. Sää suosi meitä ja satoi jopa pienen pieniä lumihiutaleita. Joululaululeikit raikuivat, lämmin glögi ja piparit maistuivat ulkoilun lomassa. Pienet pikkujoulujuhlijat löysivät leikkipuistoon piilotetut tonttutehtävätkin aika vikkelään.

kuvakollaasi puiston pikkujouluista, mehua ja piparia, tonttutehtäviä, tuikkuja