Itsetunnon vahvistamista Green Screen -taustakangas-menetelmää käyttäen

img_08801 img_08911

img_08501 img_08891

Halisten eskarit raportoivat:

Green Screen-kuvaus on erikoistehostemenetelmä, jossa yhdistetään kaksi eri kuvaa tai kahden eri kuvan osia päällekkäin värierotteluun perustuvalla menetelmällä. Kuvasta poistetaan vihreä väri, ja kuvaan liitetään eri taustakuva.

Esikoululaiset miettivät ja suunnittelivat itselleen mieluisan sankari- tai satuhahmon. Lapset pukeutuivat hahmolleen soveltuviin rooliasuihin ja miettivät minkälaiseen maailmaan (taustaan) haluaisivat roolihahmossaan tulla kuvatuiksi. Lapset kuvattiin rooleissaan vihreää green screen -taustaa vasten. Mahdollisia taustakuvia etsittiin netistä ja lapset valitsivat mieluisan kuvan.

Lapsen roolihahmokuva ja valittu taustakuva käsiteltiin ja yhdistettiin Green Screen -ohjelmassa iPadilla. Kuvat tulostettiin seinälle laitettavaksi.

Lasten leikkiä roolihahmoissa voidaan myös filmata ja yhdistää liikkuvaa kuvaa haluttuun taustaan.

Ohje green screenin käyttöön: Green screen -tekniikka tutuksi (Pädin nokassa -blogi)

 
img_08931

img_07401

img_08981