Paattinen starttasi mukaan Molla-toimintaan

Hanketiimi vieraili 27.4. Paattisten päivähoitoyksikössä tiiviin iltapäiväkoulutuksen merkeissä. Vastassa oli iloinen joukko Molla-hankkeen tarjoamista mahdollisuuksista kiinnostuneita lastentarhanopettajia ja -hoitajia. Samalla päiväkotiin toimitettiin myös digitaalinen valokuvakehys ja digikamera lasten ja aikuisten käyttöön.

Paattisten eskaritila

Uusiin tiloihin Paattisten koulun ja kirjaston yhteyteen muuttanut päiväkoti lähti mukaan Molla-toimintaan hieman muita yksiköitä myöhemmin. Vastavalmistuneet tilat ja sen myötä uudet oppimisympäristöjärjestelyt kosketustauluineen ja dokumenttikameroineen saatiin käyttöön vuoden alussa. Päiväkodin puolella varsinaisia lasten käytössä olevia päätelaitteita ei ole, mutta koulun mediateekin läheinen sijainti mahdollistaa yhteistyön tarvittaessa.

Startti-iltapäivän aikana tutustuttiin uusiin välineisiin ja niiden pedagogisiin käyttötapoihin, harjoiteltiin Smartboardin käyttöä sekä tutkittiin erilaisia verkosta löytyviä esiopetukseen soveltuvia materiaaleja. Digikameran käyttö ja valokuvien siirtäminen tietokoneelle tulivat myös tutuiksi. Uusia oivalluksia ja opetusideoita syntyi iltapäivän kuluessa roppakaupalla – ei muuta kuin kokeilemaan!