Verkot kuntoon

TOP-keskuksen ja IT-toiminnan iskuryhmä kiersi 29.11. kaikki neljä kohdettamme. Seuraavana projektissa on vuorossa verkkojen laittaminen kuntoon. Tyypillisesti päivähoitoyksiköissä on ollut muutama hallintokäytössä oleva tietokone verkossa, mutta Mollan myötä tuodaan verkossa olevia laitteita myös lasten saataville. Kiinteät laitteet kytketään opetuksen verkkoon (OPAS). Tietoverkkotöiden lisäksi tarvitaan jonkin verran myös lisäsähköistyksiä.

IT-toiminnan Rami Kokkala tutkii johdotuksia.

 

Verkotustöiden käynnistyttyä pääsemme nyt aloittamaan laitehankinnat. Joka kohteeseen tulee opettajan työasemaan kytketty kosketustaulu. Lasten käyttöön tulee kahdessa kohteessa kiinteät Windows-työasemat  ja kahteen tablettilaitteet. Jo etukäteen tiedämme, että laitteet tarjoavat erilaiset mahdollisuudet. Tämä tukee hankkeen tavoitteita kokeilla erilaisia ratkaisuja. Samasta syystä laitteita sijoitellaan eri kohteissa eri tavoin. Hankkeeseen on varattu myös hieman kalustusvaroja. Päätelaitteiden, kosketustaulujen ja välttämättömien kalusteiden ohella Molla-yksiköihin hankitaan myös mm. digikameroita. Tällä peruspaketilla päästään aidosti kokeilemaan, millainen kokoonpano toimii parhaiten varhaiskasvatusikäisten käytössä.

PS Aikaisemmassa artikkelissa mainittuun Molla-starttiin liittyen, lue koordinointihankkeemme blogipostaus Mollasta.