Kategoriat
Korkeakouluyhteistyön monet mallit Työelämä- ja korkeakoulukurkistukset

Harrastemessut opiskelijavoimin Raision lukiossa

Raision lukion yrittäjyysopintojen opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat koko lukion yhteiset Harrastemessut yhteistyössä Turun AMK:n BisnesAkatemian ja alan yritysten kanssa. Käytäntö kehitettiin Lukion työelämäkumppanit -hankkeessa.

Käytännön kuvaus

Raision lukion yrittäjyysopintojen opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat lukion yhteiset Harrastemessut, joilla opiskelijat esittelivät toinen toisilleen yhdessä alan yritysten kanssa erilaisia harrastusmahdollisuuk-
sia kädentaidoista musiikki- ja liikuntaharrastuksiin.

Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Turun AMK:n BisnesAkatemian kanssa. BisnesAkatemian opiskelijat sparrasivat tapahtumaa organisoivia lukio-opiskelijoita projektinhallintaan, yritysyhteistyöhön ja muihin tapahtuman järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä. Lukion opiskelijat saivat tekemästään työstä opintopisteitä avoimen AMK:n kautta. Opintopisteet voidaan myöhemmin hyväksilukea mahdollisissa AMK:n opinnoissa. Lukio-opiskelijat, jotka järjestivät tapahtuman osana opintojaan, saivat hyvää käytännön kokemusta projektin toteuttamisesta ja yhteistyöstä AMK-opiskelijoiden ja yritysten kanssa.

Käytännön hyödyt ja tulokset

Kehitystyön tuloksena syntyi Harrastemessut-käytäntö, joissa näkyi selvästi lukiolaisten innostus omia harrastuksiaan kohtaan. Samaa intoa voi levittää opiskeluunkin ja kenties omaan yrittäjyyteen. Tuloksena ovat myös saavutetut opintopisteet. Tapahtumaan osallistuneet opiskelijat saivat ideoita uusiin harrastuksiin ja oppivat uusia asioita toisten harrastuksista.

Harrastemessuja järjestävät lukiolaiset saivat hyvää käytännön kokemusta yhteistyöstä AMK:n opiskelijoiden sekä yritysten kanssa. Yhteydenotot yrityksiin eivät aina ole niin helppoja ja opiskelijat saivatkin arvokasta kokemusta yritysyhteistyöstä. Harrastemessujen suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin ydinryhmän muodostivat kymmenen lukiolaista.

Lisätietoja

Turun ammattikorkeakoulu

Sari Asteljoki

etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

18.1.2019