Kategoriat
Korkeakouluyhteistyön monet mallit Työelämälähtöiset opintojaksot

Biokemian kurssi yhteistyössä PerkinElmerin ja yliopiston kanssa

Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion biokemian kurssilla toteutettiin vierailu seulontatestejä ja diagnostisia laitteita kehittävällä PerkinElmerillä ja tehtiin kokeellinen harjoitus Turun yliopiston biokemian laitoksella. Käytäntö kehitettiin LukioTEKO-hankkeessa.

Käytännön kuvaus

Biokemian laitoksella opiskelijat pääsivät tutustumaan laboratoriotyön tekemiseen ja harjoittelemaan perustyöskentelymenetelmiä mm. DNA:n eristystä, plasmidin pilkkomista ja elektroforeesia. Lisäksi vierailun aikana esiteltiin biokemian opiskelua ja biokemistin työnkuvaa. Opiskelijoilta kerättiin lopuksi kurssipalautetta. Suurin osa kurssin opiskelijoista koki kurssin vierailut hyödyllisiksi.

Käytännön hyödyt ja tulokset

PerkinElmerin vierailulla havaitsimme, miten moninaisilla koulutustaustoilla yritykseen päädytään töihin. Työuran aikana työntekijän toimenkuva saattaa muuttua täysin erilaiseksi kuin työuran alussa (elinikäinen oppiminen tuli hyvin esille).

”Minusta PerkinElmerin vierailu osoitti, että vaikka lukiossa opiskelu on yleensä oppiainerajojen sisäistä, ei se sitä jatkossa ole, eikä rajat oppiaineiden välillä ole ammattilaisillakaan selvät.”

Lukiolaiset hankkivat kurssin aikana pysyviä työelämä- ja korkeakoulukontakteja ja heidän työelämätietoutensa lisääntyi.

Tutustu lisää

Biokemian lumoissa – LukioTEKO-hankkeen blogi (linkki)

Lisätietoja

Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio
Katja Tauriainen
katja.tauriainen@edu.turku.fi
28.5.2018