Pyöräilyä…

Maanantaina päiväkodin pihalle ilmestyi jo ensimmäiset pyöräilyradat kun Hymykuopat aloittivat tarhan pyöräilyviikon. Eskaritkin pyöräilivät; ensin koulun kentällä treenaillen ja he lähtivätkin jo pidemmälle lenkille lähimaastoon. Tiistaina Tempputassut jatkoivat…

IMG_0755IMG_0754

Ensimmäisenä tarkastettiin, että pyörästä löytyy ne tärkeimmät; heijastimet, kissansilmät, toimivat jarrut, satulan oikea korkeus ja se kypärä! Kumitkin oli kaikilla ilmaa täynnä.

Pyöräilypihalla harjoiteltiin polkemaan lähtemistä ja jarruttamista liikennevalojen avulla, sekä vaihdettiin välillä polkemissuuntaa. Eipäs se vaan olekaan yhtä helppoa ajaa molempiin suuntiin pyöreällä radalla vaikka niin äkkiä luulisikin… 🙂

Tarhan pihan maastoradalla poljettiin hiekalla ”ylämäkeen”, pujoteltiin kartioiden välistä ja kokeiltiin miten pysyä ”tiellä” kahden hyppynarun välissä!

Huoltoajotiellä ajettiin ”viivaa pitkin” ja kieli keskellä suuta sujauteltiin keinulaudan yli, jännää!! Viimeiseksi rohkeimmat kilauttivat vielä suksisauvaan kiinnitettyä kilikelloa toisen käden ohjaustangosta irroittaen, siinä sitä taitoa ja rohkeutta jo koeteltiin!

IMG_0756

 

Pyöräilypäivän kruunasi päiväkotiin saapunut vieras; leopardigekko Kroko. Kroko saapui päiväkotiin Äidin ja Isän tuomana makuupussissa johon oli kuljetuslaatikon alle laitettu kuumavesipullo lämmittämään pikku kaveria. Lapsilla oli monia kysymyksiä mielessä; Onko se ihan sisilisko? Mitä Kroko syö ja juo? Missä on sen vessa? Entä missä se asuu? Mikä on terraario? Miksi se tarvitsee lämpölampun? Miksei Kroko voi käydä ulkona? Miltä Kroko tuntuu, pureeko se? Kuinka vanha Kroko on? Onko se tyttö vai poika? Miksi sen korvat on niin hassut? Kiitos Kroko vierailusta!  ♥

IMG_0757