Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa…

Kaikenlainen tutkiminen on lasten mielestä aina hirmuisen kiinnostavaa. Tutkittavaa löytyy sisältä, ulkoa, omasta pihasta, metsästä, ihan mistä vain….

Ryhmät ovatkin tutkineet ahkerasti ötököitä, syksyn merkkejä, sieniä, puiden lehtiä, hiekkaa, kiviä, hassuja muotoja metsässä, savea, kastematoja. Metsäretkiä on tehty useasti. Metsästä on tuotu materiaalia päiväkotiin ja niistä on tehty taidetta ja kokeiluja.

Muksulan on vallannut siilivillitys. Siilejä on tehty savesta ja neulasista ja ne asuvat nyt mitä suloisimmissa metsämaisemissa.

Pomppunassujen ryhmä on innostunut kastemadoista niin että päätyivät projektiin ”matofarmi”. Madot asuvat nyt isoissa lasipurkeissa asianmukaisesti ruokittuna ja hoidettuna.

Eskarilaiset halusivat tutkia metsää niin tarkasti, että päätyivät askartelemaan omat tutkimuslasit. Nyt näkyy kaikkein pienimmätkin asiat!

Tempputassut halusivat tutkia kiviä. Kiviä on tunnusteltu ja todettu että metsässä ne olivat kylmiä, kovia ja kosteita. Kaatopaikan mäeltä jokainen löysi oman kiven ja niistä on askarreltu hiiriä, kissoja, dinosauruksia, leopardeja ja muuttipa ryhmään yksi kivikummituskin! Seuraavaksi kivihahmot tarvitsevat vielä kodit. Saas nähdä mistä ne tehdään.

Tossutouhukkaat ovat halunneet metsäretkillä tutkia sieniä. Suuria, pieniä ja pikkuriikkisia, erivärisiä ja vaikka minkä muotoisia.

Nopsajalat ovat innostuneet taiteilemaan metsässä. Taidetta on metsään tehty ainakin kävyistä, kepeistä ja kivistä.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa… Tutkiminen jatkuu!

Käyhän katsomassa kuvia tutkimuksista ja taidetuotoksista päiväkodin Facebook-sivuilla!