Tutustumassa eskariin…✏🎶⚽

Tänään on ollut huisin jännä päivä! 😃Ensi syksynä esikoulunsa aloittavat lapset pääsivät tutustumaan eskariin… Käytiin katsomassa tiloja, moikkaamassa jo ihan tuttuja aikuisia ja kokeilemassa ihan oikeita eskarihommia! Syömäänkin päästiin koulun isoon ruokalaan!

Takaisin päiväkotiin tuli innosta puhkuvia ja pulputtavia lapsia! Heti iltapäivällä oltiin jo niin polleita, että tehtiin vain ”kirjallisia töitä”; vähennys- ja pluslaskuja!

Eskariin tutustuminen, miten ihanaa ja jännittävää!

 

 

🏫Seikkailua kulttuuripolulla🐻

Eskariryhmä Reput on toimintakauden aikana vieraillut vaikka ja missä. Retkikohteistaan innostuneena eskarit järjestivät meille kaikille Seikkailu kulttuuripolulla-nimisen teematapahtuman.

Ensimmäisellä rastilla pääsimme W.A-museoon, tehtiin asentopatsaita ja kaverit ikuistivat ne paperille!

Toisella rastilla oli valtavan korkea Tuomiokirkon torni ja me saimme heitellä käpyjä tornin yli!

Kolmannella rastilla meitä vastaanotti Turun linnan neidot ja ritarit. Pääsimme tanssiaisiin ja näimme tontun huoneen jonka rikkauksia vartioi aika lempeän näköinen susi.

Pääsimme myös Biologiseen museoon jossa tunnistimme eläimiä ja kokeilimme niiden liikkumistapoja. Karhukävely oli ihan parasta!

Paavo Nurmen stadionilla juostiin, tietenkin ja tehtiin vähän lihaskuntoliikkeitä ja venyteltiin lopuksi!

Loppujen lopuksi päädyimme Kauppatorille. Sinne mentiin ihanan sinisen Aurajoen siltoja pitkin. Kauppatorin kahvilassa saatiin kivikolikoita vastaan ostaa vähän torin antimia maisteltaviksi!

Niin kivaa! 😍

☀Kevätjuhla☀

Tänään vietettiin Kevätjuhlaa Suomen 100 vuotisjuhlan kunniaksi perinneleikkejä leikkien.

Ihanat lapset vanhempineen saapuivat paikalle iloisin mielin vaikkei tuo ilma tänään meitä ihan niin suosinutkaan. No, sateen sattuessa sitten sateessa! 😀 …lumisateessa!

Käpylehmiä, sanomalehtihattuja, lakanakeinuttelua ja saappaanheittoa. Ja ihanaa vesilätäköissä hyppelyä…
Köydenvetoa, pussihyppelyä, lapsenkantoa pujotteluradalla… Ja tietenkin lumiukontekoa niin kuin aina kesäjuhlissa!😂….ja sitä melkein tärkeintä; piknik-evästelyä!

Päiväkodin väki kiittää lapsia perheineen! Olipa kiva ilta!😍

🎻 Jouhikko soi! -Ilpoisten kirjastossa 🎻

Hymykuopat, Tempputassut ja Reput pääsivät tänään katsomaan ja kuulemaan Ilpoisten kirjastoon tohtori Fikto Faktan ja musikantti Markuksen Jouhikko soi-esitystä. Hulvatonta hauskuutta, täyttä tietoa kansanmusiikista ja suloisia säveliä jos jonkunlaisilla kansansoittimilla! Aivan mahtavaa!

Kaiken kertoo 4v neitosen sanat: ”Olipa ällistyttävän hyvä esitys!”

Kotimatkalla ihana ilma, ☀ ja piiiitkä suora innosti lapset vielä kilpajuoksuun!

Musikantti Markus ja Tohtori FiktioFakta nappasivat aikuisetkin tanssin pyörteeseen!☀

 

💚Ystävyys on tärkeää!💙

Viime viikolla ystävänpäivän sijaan vietimme ystävänviikkoa. Pienet ja isot puuhailivat yhdessä kaikenlaista kivaa; päästiin lumikenkäilemään, luistelemaan ja koulun saliin liikkumaan isolla porukalla! Päiväkodissa vietettiin hemmottelupäivää, discoiltiin&herkuteltiin. Pikku porukoissa päästiin vesileikkiin, automaalailuun ja pallomereen. Yhdessä on mukavaa! Melkein mukavinta taisi kuitenkin olla kun isot pääsivät pienten ryhmiin auttamaan pikkuisia pukemisessa, syömisessä ja leikkimään yhteisiä leikkejä!

Yhteisiä touhuja😍
Yhdessä on mukavaa!

 

Hiihtämään… 🎿

Täälläpäin Suomea on hiihdettävä kun maa on vähänkin valkoinen! 😍

Tänä talvena hiihtäminen on jäänyt muutamiin päiviin, lunta kun ei vaan ole ollut. Ikkunasta on tilannetta tarkasteltu monena aamuna; ”Voiko tänään hiihtää?” Tänään maa oli sen verran valkoinen, että keinujen turva-alustan päällä luisti oikein hyvin!

Hiihtämään!

🌺 Kiitä siivoojaa!/ Itsenäisyyspäiväjuhlat 🌺

Itsenäisyyspäiväjuhlat
Itsenäisyyspäiväjuhlat

Päiväkodin Itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin jo perjantaina 2.11. Presedenttipari otti juhlallisesti kätellen vieraat vastaan, nähtiin muutama esitys ja tanssittiin valssin tahtiin!

Samalla vietettiin ”Muista siivojaa”-päivää! Juhlallisen virallisesti meidän ihan PARHAAT siivojat saivat kunnianauhat ja kortit muistuttamaan heitä siitä kuinka mahdottoman tärkeitä he meille kaikille täällä ovatkaan! ♥

❤Parhaat siivoojat❤
❤Parhaat siivoojat❤

Mihin lumi meni?

 

Mihin lumi meni? …sitä on porukalla päiväkodissa ihmetelty!             Koska lumi ulkoa on kadonnut, päättivät Hymykuopat tuoda lunta sisätiloihin maalamalla!

Ihanaa lumitaidetta, olkaapa hyvät!

Taiteilja työssään!
Taiteilja työssään!
Taiteilua!
Taiteilua!
Lumitaidetta!
Lumitaidetta!
Valmiita teoksia!
Valmiita teoksia!

Iloista Isänpäivää!

Pulkkamäkeen!😃
Pulkkamäkeen!😃

Tällä viikolla ollaan päästy päiväkodin pihassakin pulkkailemaan! ❄Tänäänkin lapset nauttivat ihanasta säästä ja lumesta!❄

Hyvää isänpäivää! Rentoa yhdessäoloa ja iloa! ❤

❄Ensilumi❄

Se on joka vuosi yhtä ihanaa, ensilumi! Tänään se saapui…

Jo ennen aamiaista lapset piirsivät lumiukkoja, joulukuusia, tonttuja ja lahjoja. Kohtahan on joulu koska lunta on selvästikin maassa!

Aamu-ulkoilua ei olisi millään malttanut odottaa, sillä eilen päiväkodin liikennepihalle tuli JÄÄ! Luistelua oli luvassa heti täksi päiväksi! Omat luistimet ja kypärät odottivat naulakoissa ja päiväkodinkin luistimet ja kypärät oli jo kaivettu esiin…

Ensimmäiset luistelijat valloittivat päiväkodin jään tänään! :)
Ensimmäiset luistelijat valloittivat päiväkodin jään tänään! 🙂
Kato, mä luistelen!
”Kato, mä luistelen!”
Tästä tulee lumiukko!
”Tästä tulee lumiukko!”