☔🍁Syksy on täällä🍁☔

🍁Syksy🍁 on täällä ja sen myötä ihanat vesileikit pihalla. Mikä ilo onkaan hyppiä vesilätäkössä niin että roiskuu tai hurauttaa vesilätäkön poikki isolla rekka-autolla.

Ihan parasta syksyssä on vesileikit ulkona!

Ilpoisten kirjastossa; Otso ja varpaansyöjät

Edellisviikolla käytiin Ilpoisten kirjastossa Anja Portin Otso ja Varpaansyöjät-näytöksessä.

Näytelmässä Otso pohtii ravintoketjua, ihmissyöntiä ja sitä kautta myös pelkoa. Saimme kaikki yhdessä auttaa Otsoa voittamaan pelkonsa murisemalla karhun lailla!

Katsojan mielipide; ”Hassuinta oli kyllä kun siinä Otson laulussa ihmissyöjällä potta päässä. Se nauratti eniten mua!”☺

Seuraavana päivänä kirjastossa järjestettiin työpaja jossa tehtiin taidetta näytelmään perustuen.

 

Aarteita ja mustikkaa

🌿 Syksy on melkein täällä… 🌿Päiväkodin lapset ja aikuiset ovat palailleet kesälaitumilta. Ollaan yhdessä ihmetelty näitä päiväkotihommia, uusia ystäviä ja aikuisia, tutustuttu! Istuttu sylikkäin, kävelty käsikkäin… Rauhassa, ajan kanssa! Onneksi meillä ei ole kiire minnekään.

Aarteita ja mustikkaa…

Tempputassujen nuori herra halusi suunnitella ryhmälleen viime viikolla retken. Hän teki kartan ja siihen sanalliset ohjeet; ”Minun talon takana on aarre”. Tänään retki tehtiin ja aarrepaikka käytiin etsimässä. Hauskaa! Jännää! Samalla reissulla käytiin mustikassa koska mustikkapiirakan leipominen oli myös isosti ryhmän lasten toiveissa. Saalis ei ollut suuren suuri. 😍😃

Jatka lukemista ”Aarteita ja mustikkaa”

Pihapuuhaa…

🎶Sataa, sataa ropisee…🎶

Sade ei ole pihapuuhien riemua latistanut! 💦Vesilätäköthän on tehty pomppimista ja iloisia vesileikkejä varten. Onneksi on ollut lämmintä!💦

Viime viikolla hiekkalaatikkoon ilmestyi jotain aika upeaa. Mahtava hiekkalinna isojen ja pienien yhteistyöllä.

 

 

☀🌺Kesä🌺☀

Toukokuu ehti jo vaihtua kesäkuuksi… Osa lapsista ja aikuisista on lähtenyt lomailemaan. Päiväkodissa nautitaan ulkoilusta, tutkimisesta, ihanista lukuhetkistä, liikkumisesta, leikistä ja yhdessäolosta!

Toukokuussa esikoululaiset saivat todistuksensa esikouluvuodesta ja haikein, mutta iloisin mielin lähetämme heidät suureen maailmaan, koulutielle! 😍 Olkoon se tie täynnä iloisia oppimisenkokemuksia, onnistumisia, harjoittelua, ystävyyttä..

Pikku eskarilaisista osa sai omissa läksiäisissään omat alioppilaslakit! ☺ Heillekin kaikille toivomme mahtavia hetkiä esikoulussa! Leikkikää, likkukaa ja oppikaa uutta!

Kiitos kaikille perheille tästä toimintakaudesta ja hyvästä yhteistyöstä! Kiitos kun saamme nähdä lastenne kasvavan ja oppivan, saamme jakaa heidän ihania ilonhetkiään ja olla murheessa mukana lohduttamassa!

Auringonpaistetta kesään!

 

Tutustumassa eskariin…✏🎶⚽

Tänään on ollut huisin jännä päivä! 😃Ensi syksynä esikoulunsa aloittavat lapset pääsivät tutustumaan eskariin… Käytiin katsomassa tiloja, moikkaamassa jo ihan tuttuja aikuisia ja kokeilemassa ihan oikeita eskarihommia! Syömäänkin päästiin koulun isoon ruokalaan!

Takaisin päiväkotiin tuli innosta puhkuvia ja pulputtavia lapsia! Heti iltapäivällä oltiin jo niin polleita, että tehtiin vain ”kirjallisia töitä”; vähennys- ja pluslaskuja!

Eskariin tutustuminen, miten ihanaa ja jännittävää!

 

 

🏫Seikkailua kulttuuripolulla🐻

Eskariryhmä Reput on toimintakauden aikana vieraillut vaikka ja missä. Retkikohteistaan innostuneena eskarit järjestivät meille kaikille Seikkailu kulttuuripolulla-nimisen teematapahtuman.

Ensimmäisellä rastilla pääsimme W.A-museoon, tehtiin asentopatsaita ja kaverit ikuistivat ne paperille!

Toisella rastilla oli valtavan korkea Tuomiokirkon torni ja me saimme heitellä käpyjä tornin yli!

Kolmannella rastilla meitä vastaanotti Turun linnan neidot ja ritarit. Pääsimme tanssiaisiin ja näimme tontun huoneen jonka rikkauksia vartioi aika lempeän näköinen susi.

Pääsimme myös Biologiseen museoon jossa tunnistimme eläimiä ja kokeilimme niiden liikkumistapoja. Karhukävely oli ihan parasta!

Paavo Nurmen stadionilla juostiin, tietenkin ja tehtiin vähän lihaskuntoliikkeitä ja venyteltiin lopuksi!

Loppujen lopuksi päädyimme Kauppatorille. Sinne mentiin ihanan sinisen Aurajoen siltoja pitkin. Kauppatorin kahvilassa saatiin kivikolikoita vastaan ostaa vähän torin antimia maisteltaviksi!

Niin kivaa! 😍

☀Kevätjuhla☀

Tänään vietettiin Kevätjuhlaa Suomen 100 vuotisjuhlan kunniaksi perinneleikkejä leikkien.

Ihanat lapset vanhempineen saapuivat paikalle iloisin mielin vaikkei tuo ilma tänään meitä ihan niin suosinutkaan. No, sateen sattuessa sitten sateessa! 😀 …lumisateessa!

Käpylehmiä, sanomalehtihattuja, lakanakeinuttelua ja saappaanheittoa. Ja ihanaa vesilätäköissä hyppelyä…
Köydenvetoa, pussihyppelyä, lapsenkantoa pujotteluradalla… Ja tietenkin lumiukontekoa niin kuin aina kesäjuhlissa!😂….ja sitä melkein tärkeintä; piknik-evästelyä!

Päiväkodin väki kiittää lapsia perheineen! Olipa kiva ilta!😍

🎻 Jouhikko soi! -Ilpoisten kirjastossa 🎻

Hymykuopat, Tempputassut ja Reput pääsivät tänään katsomaan ja kuulemaan Ilpoisten kirjastoon tohtori Fikto Faktan ja musikantti Markuksen Jouhikko soi-esitystä. Hulvatonta hauskuutta, täyttä tietoa kansanmusiikista ja suloisia säveliä jos jonkunlaisilla kansansoittimilla! Aivan mahtavaa!

Kaiken kertoo 4v neitosen sanat: ”Olipa ällistyttävän hyvä esitys!”

Kotimatkalla ihana ilma, ☀ ja piiiitkä suora innosti lapset vielä kilpajuoksuun!

Musikantti Markus ja Tohtori FiktioFakta nappasivat aikuisetkin tanssin pyörteeseen!☀