Jännää…

Kyllä oli perjantaina päiväkodissa kihinää ja kuhinaa… Koska se tulee? Näkyykö jo? Onko se ihan oikea? Onko ne ihmisiä, sellasia ihan tosi oikeita? Kuuluuko nyt jotain?

Päiväkodin pihaan tuli PALOAUTO ja kaksi ihan tosi oikeaa palomiestä!

Ryhmä kerrallaan päästiin tutkimaan autoa. Hurjan jännää oli kun palomiehet nostivat lapset autoon ja saatiin tutkailla mitä kaikkea palomiehet työssään tarvitsevat! Neiti 4 veetä eniten askarrutti autosta löytyneet sukellusräpylät! 😍 Mitä palomiehet voi niillä tehdä?

🚒Monta pientä palomiestä odottaa nyt innokkaasti aikuiseksi kasvamista ja työelämään siirtymistä!🚒

 

Vihdoinkin omalle jäälle luistelemaan!

Edellispäivänä lapset ja aikuiset ahkeroivat harjaten pyöräilypihan hiekasta! Eilen jää kannettiin varastosta paikoilleen!

…ja tänään, vihdoinkin, päästiin omalle jäälle luistelemaan! Osa lapsista oli jo tuonut omat luistimet ja kypärät mukanaan, osa lainasi päiväkodin varusteita ja sitten luisteltiin! Aurinko paistoi ja jää oli ihan yhtä liukasta kuin viime talvena, ainakin melkein. ”Mitä ihmettä? Mä pysyn enemmän pystyssä kun sillon talvella kun oli sitä lunta!” pohti PikkuIhminen, 4vee. ❤

Me luistellaan!

”Pääseehän huomennakin?” varmistelivat ne jotka tänään eivät ehtineet. ”Ja mekin päästään, eiks vaan?” tarkistivat ne jotka tänään jo luistelivat. Kyllä, jää on auki ihan joka päivä! 

Isovanhemmat on ❤

Tänään Hymykuoppien isovanhemmat oli kutsuttu päiväkotiin. Heitä odotettiin malttamattoman innokkaana!❤ Koska päiväkodissa on touhuttu teemalla ”Elettiinpä ennenkin” toivat isovanhemmat mukanaan lelujaan tai muuta tärkeää omasta lapsuudestaan. Miten hienoa olikaan kuulla isovanhempien kertomuksia!😍

Yksi isoisä oli rakentanut meille kopion lumiaurasta jolla hän oli pienenä leikkinyt! Voi kun jo ensi viikolla sataisi lunta.

Isovanhempien kanssa myös leikittiin…

Leikkihommia

Niin ihanaa kun pääsitte, isovanhemmat, tulemaan! Tulkaa taas! Olette ❤.

👣Vauhtivarpaan vauhdissa👣

Tänään iltapäivällä Vauhtivarvas odottaa päiväkodin lapsia ja vanhempia yhdessä liikkumaan!

Lapset ovat jo aikuisten avustuksella tehneet radan valmiiksi! …ja pitihän se sitä rataa tietenkin aamupäivällä testatakin! 😃

Vauhtivarpaan iltapäivä
Vauhtivarpaan iltapäivä

❄⛄Ensilumi, se on täällä!❄

Arvaatte varmasti minkä riemun pienissä, ja isommissakin, ihmisissä ensilumen sataminen aiheutti… 😍”Otetaanko pulkat, liukurit, kelkat? Mennäänkö hiihtämään, pulkkamäkeen, luistelemaan? Mennään ulos nyt, heti, äkkiä ja pian, mennään!” Ja mentiinhän me! Ja nautittiin!❤

Ensilumi!

Tossutouhukkaat ja Tempputassut pääsivät myös luistelemaan Marli-areenalle. Miten reippaina ja taitavina siellä mentiinkään! Yhtään ei kaatumisetkaan haitannut! ”Tää jää on tosi liukasta!”

Talven ekat luistelut Marli-areenalla.

☔🍁Syksy on täällä🍁☔

🍁Syksy🍁 on täällä ja sen myötä ihanat vesileikit pihalla. Mikä ilo onkaan hyppiä vesilätäkössä niin että roiskuu tai hurauttaa vesilätäkön poikki isolla rekka-autolla.

Ihan parasta syksyssä on vesileikit ulkona!

Ilpoisten kirjastossa; Otso ja varpaansyöjät

Edellisviikolla käytiin Ilpoisten kirjastossa Anja Portin Otso ja Varpaansyöjät-näytöksessä.

Näytelmässä Otso pohtii ravintoketjua, ihmissyöntiä ja sitä kautta myös pelkoa. Saimme kaikki yhdessä auttaa Otsoa voittamaan pelkonsa murisemalla karhun lailla!

Katsojan mielipide; ”Hassuinta oli kyllä kun siinä Otson laulussa ihmissyöjällä potta päässä. Se nauratti eniten mua!”☺

Seuraavana päivänä kirjastossa järjestettiin työpaja jossa tehtiin taidetta näytelmään perustuen.

 

Aarteita ja mustikkaa

🌿 Syksy on melkein täällä… 🌿Päiväkodin lapset ja aikuiset ovat palailleet kesälaitumilta. Ollaan yhdessä ihmetelty näitä päiväkotihommia, uusia ystäviä ja aikuisia, tutustuttu! Istuttu sylikkäin, kävelty käsikkäin… Rauhassa, ajan kanssa! Onneksi meillä ei ole kiire minnekään.

Aarteita ja mustikkaa…

Tempputassujen nuori herra halusi suunnitella ryhmälleen viime viikolla retken. Hän teki kartan ja siihen sanalliset ohjeet; ”Minun talon takana on aarre”. Tänään retki tehtiin ja aarrepaikka käytiin etsimässä. Hauskaa! Jännää! Samalla reissulla käytiin mustikassa koska mustikkapiirakan leipominen oli myös isosti ryhmän lasten toiveissa. Saalis ei ollut suuren suuri. 😍😃

Jatka lukemista ”Aarteita ja mustikkaa”

Pihapuuhaa…

🎶Sataa, sataa ropisee…🎶

Sade ei ole pihapuuhien riemua latistanut! 💦Vesilätäköthän on tehty pomppimista ja iloisia vesileikkejä varten. Onneksi on ollut lämmintä!💦

Viime viikolla hiekkalaatikkoon ilmestyi jotain aika upeaa. Mahtava hiekkalinna isojen ja pienien yhteistyöllä.