Leikki, niin ihanaa ja tärkeää!

Leikissä voi tapahtua mitä vaan, voi sukeltaa täysillä mielikuvituksen maailmaan ja olla kuka vaan, omata mahtavia supervoimia, osata vaikka mitä ja tuntea kaikenlaisia tunteita.

Leikkiä voi yhdessä ja yksin, isosti ja pienesti. Sisällä ja ulkona. Leikkiin voidaan tarvita hurjasti tavaroita ja leluja tai sitten leikin voi keksiä jostain ihan pienen pienestä asiasta, mielikuvitus on upea asia! Joskus leikki kestää hetken, joskus se voi jatkua monta päivää. Leikki voi olla vauhdikasta, joskus vähän raisuakin tai leikki voi olla rauhallista, leppoisaa!

Leikin kautta voidaan yhdessä opetella tärkeitä asioita ja taitoja. Leikkiin voi sisällyttää vaikka ja mitä.

Viime syksynä päätimme matkasta leikin maailmaan, kauden teemana on ollut Leikin lumo.

Leikkiympäristöjä on muokattu lapsilta nousseiden toiveiden kautta yhdessä lasten kanssa. On mietitty porukalla mitkä leikkipaikat innostavat lapsia ja minkälaisia leikkejä niihin toivotaan. Mitkä leikkipaikat ovat vähemmän mukavia ja mitä niille voidaan tehdä. Kotileikki, lääkärinvastaanotto, dinomaailma, palo- ja poliisiasema, kampaamo, autoleikki, hiekkaleikki, rakentelupaikka, maatila, grillikioski… Lapsilta tulee ideoita ja itsesuunnitellut ja -tehdyt leikkimaailmat innostavat.

Tänään paistaa aurinko, se lämmittää jo. Lapset odottavat kovasti, että päiväkodin pihan lumi- ja jääkerros sulaa, päästään kaivamaan hiekkaa ja juuri lounaspöydässä suunniteltiin jo kesään vesileikkejä.

Ihanaa kevättä meiltä teille!