Pyjamabileet

Tarhan päässä juhlimme tänä vuonna Halloweenia pyjamabileiden merkeissä. Pyjamat päällä niin lapset kuin aikuisetkin saivat laittaa jalalla koreasti discon soidessa.

IMG_1040
Välillä vähän tötterötanssia
IMG_1007
Varjoteatteri oli auki halukkaille esiintyjille
IMG_1036
Tässä kalan ongintaa ohjelmassa

 

 

 

IMG_1035
Pienen rentoutuksen jälkeen jaksaa taas

Nalleteatteria

Kolme karhua on tullut lapsille syksyn aikana tutuksi myös teatterin erikeinoin.

IMG_0540
Kolme karhua pöytäteatterina
IMG_0997
Oman pöytäteatterin voi tehdä vaikka kenkälaatikosta
IMG_0959
Varjoteatteri tempaisee mukaansa ujommatkin nallet ja lapset

Ja mikäs sen hauskempaa kun saa karhuksi pukeutua? 😉 Eikun vaan nallepuku päälle ja näytelmä voi alkaa! 🙂

Nallesairaala

Jo perinteeksi muodostunut Nallesairaala, kävi taas vierailulla päikkärissämme. Lääketieteenopiskelijat tulivat ja laittoivat pystyyn vastaanoton nalleille. Nallesairaalaa varten lapset toivat päiväkotiin oman nallen. Kotona ja päiväkodissa oli mietiskelty vähän valmiiksi, että minkälainen vaiva nalleilla voisi olla.

Tällä nallella oli masu kipeä
Tällä nallella oli masu kipeä

Nallesairaalan ideana on vähentää lasten sairaala – ja lääkäripelkoa. Siinä pääsee tutussa ja turvallisessa ympäristössä harjoittelemaan oman nallen kanssa lääkärissä käyntiä. Samalla myös lääkäriopiskelijat saavat harjoitusta lasten kanssa toimimisesta.

Lapsille oli tärkeää, että he pääsivät jakamaan kokemuksia nallesairaalasta ja pääsipä lasten leikeissä myös muutkin lelut sairaalaan.

Potilaat lepäilevät omilla pedeillään
Potilaat lepäilevät omilla pedeillään

Geokätkö

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt..sillä sieltä voi löytyä geokätkö! 🙂 Kartta alla:

tossujen geokätkö_Sivu_1
Kätkön luota löytyy hauska yllätystehtävä

Matka kätkölle kannattaa aloittaa Ilpoisten koulun ja kirjaston takaa alkavalta pururadalta. Lisäapuja voi kysyä Tossutouhukkaiden aikuisilta.

Satuviikko

Olemme viettäneet päikkärissämme koko viikon satuviikkoa. Niin kuin arvatakin jo saattaa, niin tällä viikolla olemme lukeneet satuja! 🙂

IMG_0818 1

Lapset toivat kotoa oman satukirjan, mikä sai olla päikkärissä koko viikon ajan. Olipas mukavaa, kun sai esitellä oman kirjan kavereille! Ja saipa kirjoista satunäyttelynkin pystyyn.

IMG_0839 1
Satuhetken voi viettää myös eväsretkellä

Päiväkodissa satuviikko on näkynyt lasten kanssa yhdessä olona satuja lueskellen, lapsia saduttaen, yhdessä satuillen, ja joku on jopa saattanut antaa kaverille satuhierontaa. Lisäksi päiväkodin aikuiset tarjosivat lapsille satuelämyksen teatteriesityksen muodossa. Näytelmä oli teemaamme sopiva Kolme karhua.

20151013_105004

IMG_0796 1

Kansainvälisestä satuviikosta löytyy lisää tietoa seuraavalta sivulta http://www.satupaiva.fi/

Satu tekee hyvää! 🙂

 

 

Temppuillen taitavaksi

Loka-Marraskuussa keskitymme liikunnan saralla kehonhahmotukseen.

Tavoitteena:

– Nimetään ja tunnistetaan kehonosia

– Opitaan hahmottamaan omaa kehoa

 

– Kiipeilytaitojen ja erilaisten hyppyjen vahvistaminen

 

– Rentoutumaan oppiminen

Sisältönä:

– Motoriikkaradat

– Temppuilu

– Kehokortit

– Kehonhallinnan harjoitukset

IMG_0713
Uudet kalliomaalaukset innostavat liikkumiseen haastavammassa maastossa

 

– luistelu muovijäällä

– Vauhtivarvas (muksulassa)

Varpaat vauhdissa

Kylläpäs meni nopsaa kaksi viikkoa, kun oli varpaat vauhdissa! On mm. pyöräilty ja käyty metsäretkillä. Tässä vielä muutama touhu kuvan kera:

IMG_0637
Koulun isolla kentällä on hyvä pelata jalkapalloa
IMG_0702
Kuvassa Hedelmäsalaatti -leikki menossa

 

Muksubreikkiä..tietenkin Robinin tahtiin ;)
Muksubreikkiä..tietenkin Robinin tahtiin 😉

Liikkumisen iloa kaikille! 🙂

Pyöräilyä…

Maanantaina päiväkodin pihalle ilmestyi jo ensimmäiset pyöräilyradat kun Hymykuopat aloittivat tarhan pyöräilyviikon. Eskaritkin pyöräilivät; ensin koulun kentällä treenaillen ja he lähtivätkin jo pidemmälle lenkille lähimaastoon. Tiistaina Tempputassut jatkoivat…

IMG_0755IMG_0754

Ensimmäisenä tarkastettiin, että pyörästä löytyy ne tärkeimmät; heijastimet, kissansilmät, toimivat jarrut, satulan oikea korkeus ja se kypärä! Kumitkin oli kaikilla ilmaa täynnä.

Pyöräilypihalla harjoiteltiin polkemaan lähtemistä ja jarruttamista liikennevalojen avulla, sekä vaihdettiin välillä polkemissuuntaa. Eipäs se vaan olekaan yhtä helppoa ajaa molempiin suuntiin pyöreällä radalla vaikka niin äkkiä luulisikin… 🙂

Tarhan pihan maastoradalla poljettiin hiekalla ”ylämäkeen”, pujoteltiin kartioiden välistä ja kokeiltiin miten pysyä ”tiellä” kahden hyppynarun välissä!

Huoltoajotiellä ajettiin ”viivaa pitkin” ja kieli keskellä suuta sujauteltiin keinulaudan yli, jännää!! Viimeiseksi rohkeimmat kilauttivat vielä suksisauvaan kiinnitettyä kilikelloa toisen käden ohjaustangosta irroittaen, siinä sitä taitoa ja rohkeutta jo koeteltiin!

IMG_0756

 

Pyöräilypäivän kruunasi päiväkotiin saapunut vieras; leopardigekko Kroko. Kroko saapui päiväkotiin Äidin ja Isän tuomana makuupussissa johon oli kuljetuslaatikon alle laitettu kuumavesipullo lämmittämään pikku kaveria. Lapsilla oli monia kysymyksiä mielessä; Onko se ihan sisilisko? Mitä Kroko syö ja juo? Missä on sen vessa? Entä missä se asuu? Mikä on terraario? Miksi se tarvitsee lämpölampun? Miksei Kroko voi käydä ulkona? Miltä Kroko tuntuu, pureeko se? Kuinka vanha Kroko on? Onko se tyttö vai poika? Miksi sen korvat on niin hassut? Kiitos Kroko vierailusta!  ♥

IMG_0757

Kirjastoreissu

Tossutouhukkaat ja Pomppunassut kävivät vierailulla meidän lähikirjastossa. Siellä oli Seikkailupuiston satutuokio lapsille.

On se onni, kun pääsee kirjastoon kävelemällä
On se onni, kun pääsee kirjastoon kävelemällä
Saimme kuulla erään Tuhannen ja yhden yön sadun
Saimme kuulla erään Tuhannen ja yhden yön sadun
Kuningas etsii kansalleen hyvää seuraavaa hallitsijaa
Kuningas etsii kansalleen hyvää seuraavaa hallitsijaa

Lopuksi lapset saivat vielä kokeilla Kuninkaan viittaa ja kruunua. 🙂

 

Valokuvaus

Tällä viikolla on ollut hulinaa ja huisketta päiväkodin käytävillä. On pukeuduttu hienosti, hiukset laitettu ojennukseen ja on kai sitä hymyilemistä myös vähän salaa harjoiteltu. Päikkäriimme siis saapui valokuvaaja. Samalla meidän laulusalimme muuntautui teemamme mukaan satumetsäksi.. Satumetsään saapui kuvattavaksi nalleja ja kaikenmaailman muita ihania satuolentoja! 🙂

 

 

IMG_0653
Taa taa isäkarhu tallustaa..