Loppuvuoden koulutuksia

Loppuvuoden koulutuksia

Minecraftin alkeet

17.11.2021 klo 9:00 – 15:00, TOP-keskus

Sisältö

Minecraft Education Edition -kurssilla opit pelin perustoiminnot ja -asetukset. Lisäksi tutkimme yhdessä pelin erilaisia ulottuvuuksia ja miten sitä voi hyödyntää opetuskäytössä aina alkuopetuksesta yläluokkiin.

Huom! Osallistujalla pitää olla oman organisaation Office 365 -tunnus ja Minecraft for Education käytössä. (Esim. Turun kaupungin opettajilla on.)

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet

Garageband-perusteet

23.11.2021 klo 9:00 – 15:00, TOP-keskus

Sisältö

iPadin GarageBand-sovellus on monipuolinen ja tehokas työkalu kaikenlaisten äänimaailmojen luomiseen ja jälkikäsittelyyn. GarageBand soveltuu erinomaisesti opetukseen.

GarageBandin avulla voidaan luoda musiikkia ilman, että tarvitsee välttämättä osata musiikin teorian perusteita. Musiikin luominen ei tyssää siihen, että oppilas ei osaa nuotteja, ei tunne sointuja, ei tiedä tahtilajeja yms. Apple Loopseja käyttäen voidaan tehdä omia kappaleita, joissa jokainen oppilas saa kuitenkin käyttää rajattomasti luovuutta, saaden helposti oman kädenjälkensä kuuluviin ja näkyviin. Onnistumisen kokemus toivottavasti synnyttää musiikin opiskelussa motivaation, jota opettaja voi myöhemmin hyödyntää vaikkapa em. musiikin teoriaa opettaessaan. Kurssilla käydään läpi, miten tällaisia kappaleita tehdään ja millaista jälkikäsittelyä ( ts. ”miksausta”, efektejä yms.) niille voi tehdä. Valmiin tuotoksen voi esim. palauttaa sellaisenaan opettajalle Teamsissa tai viedä osaksi jotain muuta projektia (vaikkapa iMovie-elokuvaan tai Keynote-esitykseen).

Musiikin lisäksi GarageBandilla voidaan tehdä monia muitakin peruskouluun sopivia projekteja, kuten vaikkapa podcasteja, haastatteluja, kuunnelmia, äänimaisemia yms. Kurssilla tutustutaan myös siihen, kuinka tallennetaan omaa ääntä ja yhdistellään äänitykseen erilaisia äänitehosteita GarageBandin omia äänikirjastoja käyttäen.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet

Laserleikkurilla työskentely tutuksi

29.11.2021 – 30.11.2021 klo 9:00 – 15:00
Kurssilla opetellaan käyttämään  laserleikkuria, sen hallintaohjelmaa sekä kuvien tuottamiseen liittyviä vektoripiirustusohjelmia. Painotus on peruskoulussa 7.-9.lk + lukio. Kurssilta saa mukaan heti valmiin materiaalipaketin, jolla laseria pääsee kokeilemaan oppilaiden kanssa.

Kurssi on 2-päiväinen: 1. päivä (TOP-keskus) harjoitellaan kuvien tuottamista ja niiden valmistamista laserin käyttöohjelmaan, 2.päivä koulussa (Yli-Maaria) harjoitellaan laserleikkurin käyttämistä.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet

Comments are closed.