Digirenessanssi!-koulutukset 1.-3. ja 4.-6. lk. opettajille

Digirenessanssi!-koulutukset 1.-3. ja 4.-6. lk. opettajille

Päiväys ja aika
27.10.2021 – 25.11.2021 klo 9:00 – 15:00

Kouluttajat

INTO School -kouluttajat sekä Sampo Olkinuora, Katariinan koulu

Sisältö

Toteuta jouluksi monialainen kokonaisuus helposti ja hauskasti iPadin avulla.

Koulutuksen kuluessa toteutat helposti ja hauskasti oppilaittesi kanssa iPadilla konkreettisen luovan projektin pedagogia edellä kuvaa ja ääntä hyödyntäen. Lopputuotos valmistuu parahiksi jouluksi. Niinpä voit rauhallisin mielin virittyä joulutunnelmaan, kun kollegasi yrittää vielä hikipäissään löytää seimikuvaelmaan tuuraajaa itämaan tietäjälle, jonka vanhemmat löysivät edullisen pakettimatkan kaukoitään ”vain ihan vähän ennen lukuvuoden loppua”. Mikä parempaa, itse koulutus huipentuu loppujuhlaan, joka voi toimia itsessään jopa oman koulusi joulujuhlistuksena!

Koulutukseen osallistuaksesi et kuitenkaan tarvitse minkään sortin teknistä, kuvallista tai edes musiikillista taituruutta, vaan innostus ja iPad riittävät. Koulutus toteutetaan yhteistyössä kansainvälisesti palkittujen INTO SCHOOL -kouluttajien kanssa, jotka ovat toimineet myös musiikkipuolella jokusen pystin ja kultalevyn arvoisesti. Eikä siinä kaikki! INTO SCHOOLin vanavedessä projektiin saadaan mukaan A-luokan artistivieras (tai jopa -vieraita), jotka antavat koulutuksen aikana kannustavaa palautetta ja esiintyvät loppujuhlassa – parhaassa tapauksessa juuri sinun oppilaittesi kanssa.

Tähän et kynällä ja paperilla pysty!

Koulutus sisältää kolme lähipäivää sekä päätöstapahtuman. Lisäksi saat oman tarpeesi mukaan verkkotutorointia lähipäivien välissä.

Osallistuja osallistuu jokaiseen kolmeen lähipäivään ja mahdollisuuksien mukaan päätösjuhlaan. Toteutus lähikoulutuksena, paikka (Turussa) tarkentuu myöhemmin.

Kaksi eri ryhmää samoilla aiheilla ikäryhmään soveltaen, samat ajankohdat. Koulutus on suunnattu perusopetuksen opettajille.

Ilmoittaudu tästä:

  1. lähipäivä ke 27.10.2021 klo 9-15:
    Ääni ja musiikki – äänen nauhoittamisen, käsittelyn ja musiikin tekemisen perusteet, mm. GarageBand
  2. lähipäivä ti 16.11.2021 klo 9-15:
    Valokuvaamisen, videoinnin ja editoinnin perusteet, mm. iMovie
  3. lähipäivä to 25.11.2021 klo 9-15:
    Animaation luomisen perusteet, mm. Stop Motion Studio

Päätösjuhla alustavasti pe 10.12. klo 9-10, tämän aika tarkentuu.

3D-piirtämisen perusteet Design Spark Mechanical -ohjelmalla

3D-piirtämisen perusteet Design Spark Mechanical -ohjelmalla

21. – 22.9.2021 klo 9:00 – 15:00
TOP-keskus, Turku

DS Mechanical sopii hyvin koulukäyttöön yksinkertaisuutensa ja helppokäyttöisyytensä puolesta. Ohjelma on ilmainen ja vaatii pelkästään käyttäjäksi rekisteröitymisen. Piirretyt 3D-kappaleet on helppoa muuttaa 3D-tulostimien yleisesti käyttämiin muotoihin (STL, OBJ jne.)

Kurssilla harjoitellaan peruspiirtämistä. Voit ottaa oman 3D-tulostimen mukaan ja kokeilla saman tien tulostaa piirtämäsi kappaleita.

Maksuton, OPH rahoittaa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Viime hetken tiedustelut: Pia Kurppa, etunimi.sukunimi@turku.fi tai Mikko Hirvonen, etunimi.m.sukunimi@turku.fi

Kevään koulutuksia

Kevään koulutuksia

Kevään koulutustarjonnassa mm. Minecraftia ja oppiainekohtaisia koulutuksia. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät klikkaamalla kurssin otsikkoa.

PAKOPELIT OPETUKSESSA (ETÄKOULUTUS)
15.4.2021 klo 13.30 – 15.45

Etäkoulutuksessa tutustutaan pakohuonepedagogiikkaan ja erilaisiin tapoihin rakentaa pakohuoneita. Osallistujat pääsevät kokeilemaan digitaalista pakohuonetta ja sen luomista. Esimerkeissä käytetään matematiikkaa, mutta koulutus soveltuu kaikille opettajille, jotka ovat kiinnostuneita pakopeleistä opetuksessa ja niiden tekemisestä sähköisesti.

MINECRAFTIN ALKEET
21.4.2021 klo 14:15-16:30

Ope milloin pelataan Mineä?!

Tällä Minecraft Education Edition -kurssilla opit pelin perustoiminnot ja -asetukset. Lisäksi tutkimme yhdessä pelin erilaisia ulottuvuuksia ja miten sitä voi hyödyntää opetuskäytössä.

MINECRAFTIN JATKOKURSSI
22.4.2021 klo 14:15-16:30

”Opeee, aktivoi tsiitit, niin mä teen kanatykin”

Mikäli Minecraft on sinulle ja oppilaillesi jo tuttu, mutta erilaiset lisäominaisuudet (liitutaulut, muuttumattomat blokit, koodinrakentaja jne.) ovat vielä vieraita, tule oppimaan lisää. Lisäksi pääset alkuun koodauksessa MEE:llä.

GARAGEBAND-PERUSTEET
6.5.2021 klo 12:30-15:30 – ajankohtaa siirretty!

iPadin GarageBand-sovellus on monipuolinen ja tehokas työkalu kaikenlaisten äänimaailmojen luomiseen ja jälkikäsittelyyn. GarageBand soveltuu erinomaisesti opetukseen – sen avulla voidaan luoda musiikkia ilman, että tarvitsee välttämättä osata musiikin teorian perusteita.

 

Alkuvuoden 2021 Föliin! -koulutusta

Alkuvuoden 2021 Föliin! -koulutusta

Alkuvuoden tarjonnassa oppiainekohtaista TVT-koulutusta. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeen saat klikkaamalla otsikon linkkiä.

3D-PIIRTÄMISEN PERUSTEET DESIGN SPARK MECHANICAL OHJELMALLA
15.- 16.2.2021 klo 09:00 – 15:00

DS Mechanical sopii hyvin koulukäyttöön yksinkertaisuutensa ja helppokäyttöisyytensä puolesta. Ohjelma on ilmainen ja vaatii pelkästään käyttäjäksi rekisteröitymisen. Piirretyt 3D-kappaleet on helppoa muuttaa 3D-tulostimien yleisesti käyttämiin muotoihin (STL, OBJ jne.). Kurssilla harjoitellaan peruspiirtämistä.

E-KIRJAT HISTORIAN OPETUKSESSA (ETÄKOULUTUS)
17.2. ja 4.3.2021 klo 13:00 – 15:30 (2 iltapäivää)

iPadin Pages sisältää nykyään valmiit pohjat e-kirjojen tekemiseen. Koulutuksessa opit miten teet helposti interaktiivisen kirjan ja suunnittelet miten voisit itse hyödyntää sitä Historian opetuksessa. Pages soveltuu hyvin myös portfoliotyöskentelyyn, jonka oppilas voi helposti jakaa opettajalle kurssin / lukuvuoden päätteeksi. Tulemme myös käymään läpi muutaman muun Applen ja kolmannen osapuolen sovelluksen. Käymme myös läpi valmiin tuotoksen jakamisen ja arvioimisen.

SIIRRETTY, UUSI AJANKOHTA 7.4.2021

IPAD LIIKUNNAN JA TERVEYSTIEDON OPETUKSESSA
25.3.2021 klo 09:00 – 15:00

Koulutuksessa tutustumme miten iPadia voi hyödyntää liikunnan ja terveystiedon opettamisessa. Koulutuksen aikana tulemme käymään läpi Applen ja kolmannen osapuolen sovelluksia. Käymme mm. läpi miten iPadin avulla voidaan tutkia eri liikuntasuorituksissa tapahtuvia liikeratoja. Uuden oppimisen lisäksi tulemme päivän aikana tuottamaan materiaalia, jota voidaan hyödyntää suoraan opetuksessa.

SIIRRETTY, UUSI AJANKOHTA 6.5.2021

PS Hankkeen ulkopuolelta tarjolla myös maksutonta tekijänoikeuskoulutusta yhteistyössä Kopioston kanssa! (etäkoulutus)

Tervetuloa mukaan!

Innostavasti alkuun digipolulla

Innostavasti alkuun digipolulla

Tietokoneopetusta Innostavasti alkuun digipolulla -kurssilla

Innostavasti alkuun digipolulla -koulutuskokonaisuus (1 op) käynnistyi tänään ihka oikealla lähikoulutuksella. Koulutuskokonaisuus  on suunnattu erityisesti niille perusopetuksen opettajille, jotka kokevat, että eivät ole vielä päässeet täyteen vauhtiin tvt-asioiden kanssa tai eivät ole syystä tai toisesta osallistuneet TVT-koulutuksiin. Pidemmälle jaksolle jakautuva koulutus antaa riittävästi aikaa sisäistämiseen ja kokeilemiseen sekä helpottaa työn ja koulutuksen yhteensovittamista. Tavoitteena on, että vertaisryhmässä halu kokeilla ja myös ottaa käyttöön tieto- ja viestintäteknologiaa omassa työssään oppilaiden kanssa tunneilla kasvaa.

Turvavälit huomioiden ja käsidesiä pumpaten 15 opettajan ryhmä keskusteli ensimmäisessä lähipäivässä otsikon ”OPS:n viitoittama TVT:n pedagoginen käyttö” alla TOP-keskuksen alustajien ohjaamana. Etänä koulutuksessa piipahtivat myös opettajat Marja Haastola ja Hanna Gustafsson, jotka kertoivat käyttämistään TVT-toimintatavoista ja niiden hyödyistä.

Iltapäivän työpajassa lyötiin kädet saveen ja haettiin sujuvuutta ja varmuutta tietokoneen käyttöön opettajan työvälineenä.

Neljä lähipäivää sisältävä koulutusohjelma jatkuu 2.12., jolloin aiheena on ”Valikoidut opettajan digitaaliset työvälineet”. Lähipäivien lisäksi verkkokurssimuotoisena suoritetaan kokonaisuus ”Tietosuoja ja tietoturva opetusalalla”.