Viikon taideteokset: Ronja Kuurtamo: Omakuva ja Sara KOnsell: TOivo

Joululoman alla esillä on kaksi eläinteemaista viikon taideteosta.Eläin esiintyy taideteoksissa kahdessa hyvin erilaisessa roolissa; Ronjan teoksessa eläin nähdään hyödykkeenä tai tuotteena, jonka ihminen voi halutessaan pilkkoa osiin. Teos ottaa kantaa sarjakuvamaisella otteella eläinten kaltoinkohteluun.  Saran teoksessa eläin taas esiintyy tuntevana subjektina. Voiko eläin tuntea asioita joita me ihmisetkin tunnetaan, esimerkiksi rakkautta? Voiko eläin toivoa asioita, haaveilla paremmasta maailmasta?

Ronja kuurtamo kertoo ku1 kurssin omakuvastaan: Teos kertoo eläinten tehotuotannosta, joka on suuri ongelma nykyään yhteiskunnassa. Eläimiä kohdellaan huonosti pienin tiloin ja niiden hyvinvointia laiminlyöden. Niiden ainoa tarkoitus on päätyä ruokapöytään. Työni ottaa kantaa siihen, että tehotuotannon on loputtava ja mahdollinen lihantuotanto on toteutettava eläintenoikeuksia kunnioittaen.

Sara KOnsellin teos Toivo on Ku6 kurssin harjoitustyö, tekniikkanaan tussi. Saran teoksen teos väreilee rakkautta ja hyvää energiaa, toivoa jota näin joulun alla tarvitaan.

Vastaa