KiVa-koulu

Haluamme, että jokainen oppilaamme voi tulla hyvillä mielin kouluun. Siksi olemme KiVa-koulu eli olemme sitoutuneet opetusministeriön rahoittamaan ja Turun yliopiston kehittämään Kiusaamisen Vastaiseen (KiVa) toimenpideohjelmaan. Sen tavoitteena on koulukiusaamisen vähentäminen ja ennaltaehkäisy.

Kiusaamisen vähentämisessä ja ennalta ehkäisemisessä korostuu jokaisen oppilaan vastuu yhteisestä hyvinvoinnista. KiVa Koulu -ohjelmassa on kaikille oppilaille tarkoitettua kiusaamista ennalta ehkäisevää materiaalia sekä kohdennettuja toimenpiteitä, jotka otetaan käyttöön, kun kiusaamistapaus tulee ilmi.

Ala- ja yläkoulussa toimii omat opettajista koostuvat KiVa-tiimit, joka käsittelevät ilmi tulleita kiusaamistapauksia. Kiusaamiseen liittyvissä asioissa on syytä ottaa yhteyttä luokanopettajaan tai -valvojaan. Hän vie asian tarvittaessa eteenpäin KiVa-tiimin hoidettavaksi. Vuosittaisella kyselylomakkeella kartoitetaan koulumme kiusaamistilannetta.

Menetelmään voi tutustua osoitteessa www.kivakoulu.fi. Sivuilta on ladattavissa mm. vanhempainopas, jossa tarjotaan perustietoa kiusaamisesta, vanhempien keinoista vaikuttaa sen esiintymiseen sekä siitä, kuinka keskustella kiusaamisesta kotona.